x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu către femeile din PMP: Vă recomand să fiţi independente

Traian Băsescu către femeile din PMP: Vă recomand să fiţi independente

de Agerpres    |    19 Iul 2014   •   16:41
Traian Băsescu către femeile din PMP: Vă recomand să fiţi independente

Preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat femeilor din Partidul Mişcarea Populară (PMP) să încerce să devină independente din punct de vedere financiar faţă de bărbaţii din organizaţie, pentru a avea mai multă autoritate şi pentru a-şi putea impune voinţa şi punctele de vedere.

Şeful statului, care a participat în calitate de invitat la deschiderea Congresului Femeilor Populare desfăşurat sâmbătă la Sinaia, a subliniat că este conştient de greutăţile şi mentalităţile ostile din societate cărora femeile trebuie să le facă faţă, motiv pentru care a susţinut numeroase femei care au dorit să intre în viaţa politică, enumerându-le printre acestea pe Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Raluca Turcan şi Elena Udrea.

"Vă recomand să fiţi un partid de femei independente, nu hiperfeministe, dar independente (...) Vă dau un sfat - desprindeţi-vă de dependenţa financiară de domni, chiar în organizaţiile dumneavoastră. Găsiţi soluţii, faceţi ceva. Cât timp veţi fi dependente în orice acţiune de suportul material al bărbaţilor nu veţi fi organizaţii independente şi e valabil şi pentru tineret. Ei vă vor face şi listele cu cine merge la congres, vă vor spune şi ce aveţi de spus şi pe cine să alegeţi (...) Îmi dau seama că e greu să vorbeşti de aşa ceva şi mai ales e foarte greu să împlineşti această independenţă, dar recomandarea mea e să încercaţi să o aveţi măcar parţial, ca să puteţi decide singure ce vreţi să faceţi în organizaţia de femei. Numai aşa va fi o organizaţie foarte puternică, numai aşa îşi va putea impune candidaţii pentru funcţiile de consilieri şi parlamentari. (...) Vă sugerez să nu rămâneţi dependente sută la sută nici de resursa şi nici de voinţa domnilor", le-a spus Traian Băsescu celor peste o sută de femei prezente la congres.

În opinia sa, o soluţie pentru câştigarea independenţei ar fi atragerea femeilor de afaceri în Partidul Mişcarea Populară. Traian Băsescu a promis, totodată, că în momentul în care va veni în acest partid va sprijini organizaţia de femei pentru a avea independenţa despre care a vorbit.

În cadrul congresului, Ruxandra Dragomir a fost realeasă preşedinta organizaţiei de femei a PMP, ea fiind singura candidată pentru această funcţie. 

×
Subiecte în articol: traian basescu pmp