x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: România, pregătită să preia imigranţi

Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: România, pregătită să preia imigranţi

de Agerpres    |    19 Feb 2014   •   20:42
Traian Băsescu, despre situaţia din Ucraina: România, pregătită să preia imigranţi

Preşedintele Traian Băsescu susţine că România este pregătită să preia imigranţi din Ucraina, în cazul în care va fi nevoie.

"În ceea ce priveşte Ucraina, am avut astăzi o discuţie cu factorii de execuţie, structuri de informaţii, structuri care veghează la siguranţa frontierei, structuri de cazare pentru refugiaţi şi aşa mai departe, şi Ministerul de Externe. Aprecierea generală este: unu, că România trebuie să arate deplină stabilitate, doi, România este pregătită, în cazul în care va fi un flux de imigranţi, să preia imigranţi în spaţii de cazare. Sigur, în fază iniţială circa 3.500, după care, dacă este nevoie, creăm alte spaţii", a afirmat Băsescu, miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că în cazul Ucrainei a fost trecut "un prag" şi că răspunsul autorităţilor de la Kiev a fost disproporţionat.

"Este foarte adevărat că forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disproporţionat, iar cei 25 de morţi din ambele tabere, aşa cum declară autorităţile ucrainene, sunt exemplificarea faptului că ambele părţi au depăşit nişte limite, iar principala responsabilitate revine statului, care a răspuns cu o forţă disproporţionată provocărilor", a declarat preşedintele.

Băsescu a făcut referire şi la apelul pe care l-a lansat deja preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, de a nu utiliza forţa excesivă.

"Fac un apel şi la cei trei lideri ai Opoziţiei să nu îşi combine mişcările, manifestaţiile, cu cele generate de grupurile extremiste, care, de fapt, au generat provocările în raport cu forţele de ordine de la Kiev", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: traian basescu violente ucraina