x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu după întâlnirea cu Rasmussen: "România nu a declanşat nicio procedură pentru funcţia de secretar general NATO"

Traian Băsescu după întâlnirea cu Rasmussen: "România nu a declanşat nicio procedură pentru funcţia de secretar general NATO"

24 Mai 2013   •   21:08
Traian Băsescu după întâlnirea cu Rasmussen: "România nu a declanşat nicio procedură pentru funcţia de secretar general NATO"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Traian Băsescu a declarat, după întâlnirea cu Anders Fogh Rasmussen, că România nu a declanşat, în acest moment, nicio procedură diplomatică sau de altă natură pentru funcţia de secretar general NATO.

Actualul secretar general al NATO, care mai are un an şi jumătate de mandat, a fost întrebat, la declaraţia de presă ce a urmat întâlnirii de la Cotroceni cu preşedintele României, dacă este de părere că succesorul său la conducerea Alianţei poate fi un român.

Rasmussen nu a apucat să răspundă, Băsescu intervenind şi ţinând să spună că România nu a declanşat proceduri diplomatice sau de altă natură în acest sens.

"România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură legată de această funcţie. Este prematur, iar actualul secretar general mai are încă un an şi jumătate de mandat. Doar presa de la noi este foarte grăbită", a spus şeful statului.

×