x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi reduse

Traian Băsescu: Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi reduse

28 Dec 2010   •   14:48
Traian Băsescu: Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi reduse

Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi reduse, după recalculare, a anunţat astăzi preşedintele Traian Băsescu, la ceremonia de învestire a noului şef al Statului Major. Şeful statului s-a întâlnit luni seară cu premierul şi ministrul Apărării să discute despre pensiile militarilor.

“Pensionarii militari cu stagiu întreg vor reuşi să facă parte din această categorie care să nu fie afectate pensiile de la 3.000 de lei in jos. Aseară l-am invitat pe domnul ministru şi pe premier şi am convingerea că această promisiune a domnului ministru Oprea şi a premierului este aplicabilă şi va funcţiona începând cu 1 ianuarie”, a declarat şeful de stat, potrivit antena3.ro.

La discutarea proiectului privind sistemul unitar de pensii, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a susţinut, de mai multe ori, că obiectivul său este ca pensiile militarilor cu stagiu complet, mai mici de 3000 de lei, să nu scadă. Oprea a spus atunci că la nivelul Ministerului Apărării, ponderea acestor pensii este de 91 %.

Preşedintele Traian Băsescu a participat marţi la ceremonia de învestire a generalului-maior Ştefan Dănilă în funcţia de şef al Statului Major General care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

×