x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose, ironii la adresa ministrului Raluca Turcan: Guvernu’ lu’ uitatu’-n lampă

Tudose, ironii la adresa ministrului Raluca Turcan: Guvernu’ lu’ uitatu’-n lampă

01 Sep 2021   •   14:00
Tudose, ironii la adresa ministrului Raluca Turcan: Guvernu’ lu’ uitatu’-n lampă
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul premier Mihai Tudose ironizează declarațiile ministrului Muncii, Raluca Turcan, care a spus că nu are „o lampă a lui Aladin în care să privească și să vă spună cum vor crește prețurile”: „Să stea și să se uite în grup la lampă, căci rezultatele lor pe la guvern le vedem cu toți”.

„Guvernu’ lu’ uitatu’-n lampă. Eroina principală și reprezentativă, în egală măsură, este, bineînțeles, vechea noastră , Raaaaluca Turcan (Von Brukenthal pentru prieteni). Personajul a debitat aseară, la un post tv, următoarele: . Ne așteptam, poate, de la alții să încurce frecatul cu uitatul, sau poate este o nouă etapă a existenței ciudatului personaj. Am vrut inițial să scriu că este o nouă etapă în dezvoltare, dar mi-am dat seama că “dezvoltare” este un termen eminamente pozitiv, ceea ce îl face total incompatibil cu din ce în ce mai tânăra Raluca”, transmite, miercuri, Mihai Tudose.ă>

El critică și declarația ministrului Muncii potrivit căreia „pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri”.

„Mai trăiți? Adică ministrul muncii nu știe că întotdeauna costurile cu forța de muncă se regăsesc în preț! Chiar și în timpurile sclavagismului, acea cană de apă și acel colț de pâine se regăseau în prețurile bunurilor obținute prin munca sclavilor. Noi nu mai suntem în sclavagism, Cîțu nu știe cum e cu pâinea, ministrul finanțelor nu știe cum e cu salariul, ministrul muncii nu știe nici cum o cheamă și nici măcar care e treaba cu costurile generate de forța de muncă. În fond, poate că gura păcătoasei adevăr grăiește și că mai bine tot guvernul, decât să se apuce să facă ceva, orice, la care oricum nu se pricepe deloc, mai bine să stea și să se uite în grup la lampă, căci rezultatele “frecatului” lor pe la guvern le vedem cu toții. Noapte bună, Raluca”, conchide Tudose.

×
Subiecte în articol: Mihai Tudose