x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen

Turcan: Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2024   •   16:30
Turcan: Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen

Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen, spune Raluca Turcan, ministrul Culturii. „Agitația din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor”, adaugă ea.

„Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidențiale. Agitația din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidențiale nu se puteau desfășura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă și după ședința coaliției de joi. Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că „trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Național Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile românești”.

„Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă. În ceea ce privește PNL, vom strânge rândurile și sunt convinsă că buna tradiție ca România să aibă un președinte de dreapta va fi menținută și pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un președinte de dreapta și doar puțin peste 20% ar prefera un președinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează și lunga sa istorie, așa că avem datoria și obligația să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat și cu cea mai bună campanie”, încheie Turcan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turcan alegeri prezidentiale termen