x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan susţine comasarea alegerilor: Nu cred că există riscul ruperii coaliţiei

Turcan susţine comasarea alegerilor: Nu cred că există riscul ruperii coaliţiei

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2024   •   18:20
Turcan susţine comasarea alegerilor: Nu cred că există riscul ruperii coaliţiei

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a PNL, Raluca Turcan, ministru al Culturii, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu vor ieşi de la guvernare şi că atât ea, cât şi primarii PNL din judeţ îşi doresc comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pentru că asta va duce la o prezenţă mai mare a alegătorilor la vot.

"Au fost mai multe speculaţii în presă, în ultima perioadă, despre prezenţa PNL la guvernare, despre posibila sau posibile plecări de la guvernare. Aş dori, în calitate de lider politic, să transmit că în PNL politica este una singură - aceea de responsabilitate, de seriozitate şi de asumare a unor decizii şi momente, oricât de dificile ar părea ele. PNL nu este un partid care să fugă de la guvernare. (...) PNL nu va fugi niciodată de asumarea guvernării", a transmis Raluca Turcan.

Turcan a reiterat că susţine comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

"Eu cred că prin comasarea alegerilor se poate ajunge la o prezenţă mai mare la vot şi, implicit, o reprezentativitate a tuturor celor care candidează", a explicat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a adăugat că ea nu crede că există riscul ruperii coaliţiei PSD-PNL, în contextul negocierilor care au loc privind comasarea alegerilor.

"Eu nu cred că există riscul ruperii coaliţiei şi cred că, dacă cineva va rupe această coaliţie, pentru că nu s-au comasat nişte alegeri, atunci acel cineva va trebui să răspundă public în faţa oamenilor", a spus Raluca Turcan.

Ea a mai arătat că nu va candida la alegerile locale, însă a refuzat să precizeze dacă îşi doreşte să candideze la europarlamentare. 

×
Subiecte în articol: turcan comasare alegeri