x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Turcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

22 Ian 2020   •   17:12
Turcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Guvernul va adopta un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru "cheltuirea judicioasă a fondurilor europene", a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

"Astăzi, după cum bine ştiţi, ministrul Fondurilor Europene împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban au prezentat mediului de afaceri şi structurilor asociative oportunităţile de sprijinire a mediului de afaceri în următorul exerciţiu financiar în care România intenţionează să intre pregătită cu proiecte mature, proiecte finalizate, proiecte pentru care să fie deja gândite axele de finanţare, pentru ca, odată cu începutul anului 2021, fiecare euro să înceapă să fie cheltuit. Practic, prioritatea Guvernului Orban este ca începutul anului 2021 să aducă euro în România direcţionaţi pe cei trei mari parteneri pe care-i avem, pe de-o parte instituţiile publice, pe de altă parte mediul de afaceri cu structurile asociative şi, evident, cetăţenii, beneficiari direcţi ai fondurilor europene", a declarat Raluca Turcan, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la Palatul Victoria.

Vicepremierul a explicat că Guvernul aşteaptă propuneri concrete din partea mediului de afaceri.

"După ce avem finalizată, să spunem, o listă cu puncte concrete pe care le putem susţine din partea mediului de afaceri, la fel şi din partea autorităţilor publice, vom adopta arhitectura instituţională pentru următorul exerciţiu financiar şi în baza acestei arhitecturi instituţionale un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene", a declarat Turcan.

Ea a adăugat că, odată cu pregătirea exerciţiului financiar viitor, România va urmări, totodată, principiile fundamentale ale UE - descentralizarea şi subsidiaritatea.

"Dorim descentralizarea Programului Operaţional Regional, dorim, de asemenea, simplificarea procedurilor de achiziţii publice şi debirocratizarea procesului de atragere a fondurilor europene. Sunt câţiva paşi extrem de importanţi", a mai declarat Raluca Turcan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan fonduri europene