x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Peste 485 de milioane de euro, plătiți pentru cheltuielile privind COVID

Turcan: Peste 485 de milioane de euro, plătiți pentru cheltuielile privind COVID

23 Aug 2020   •   11:25
Turcan: Peste 485 de milioane de euro, plătiți pentru cheltuielile privind COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

Peste 485 de milioane de euro vor fi plătiți către spitalele și direcțiile de sănătate publică, autoritățile locale și centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare actuale.

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că echipamente, medicamente și suport logistic pentru 121 de instituții spitalicești din toată țara vor fi decontate de către Ministerul Fondurilor Europene.

„Peste 485 de milioane de euro vor fi plătiți către spitalele și direcțiile de sănătate publică, autoritățile locale și centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare. Sunt bani care pot face diferența între viață și moarte. Am promis că vom folosi fiecare euro din banii puși la dispoziție de UE și ne-am ținut de cuvânt”, a spus Turcan.

Potrivit acesteia, pentru acest tip de decontări era prevăzută inițial o sumă de 350 de milioane de euro.

„Depunem toate eforturile pentru a dubla această sumă și a supracontracta din fondurile europene până la 700 de milioane de euro, bani necesari pentru sistemul sanitar românesc”, a mai spus vicepremierul.

Raluca Turcan susține că lupta cu pandemia a început în condițiile în care România avea zero stocuri de medicamente și echipamente de protecție și o rețea de laboratoare aproape inexistentă.

Cu ajutorul banilor europeni, se pot reface stocurile și se pot achita achizițiile de laboratoare mobile sau chiar a spitalelor modulare folosite de Ministerul Apărării în perioada stării de urgență sau alertă, susține vicepremierul.

„Sunt proiecte care ajung și la 10 milioane de euro fiecare, sau cele depuse de IGSU pot ajunge chiar la valoarea de 49 de milioane de euro”, a explicat Raluca Turcan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raluca turcan Covid-19 coronavirus