x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcescu: Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune

Turcescu: Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune

22 Apr 2016   •   22:15
Turcescu: Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Robert Turcescu a declarat vineri că a acceptat propunerea de a fi desemnat candidat al PMP la Primăria Capitalei întrucât crede cu tărie că este momentul unei schimbări a clasei politice, adăugând că nu vine în faţa bucureştenilor cu o promisiune, ci cu o viziune care se regăseşte într-un program intitulat "Bucureşti 2030".

''Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune (...). O puteţi regăsi în proiectul public intitulat 'Viziunea Bucureşti 2030'. (...) Este o viziune despre dezvoltarea Bucureştiului care e un oraş, în momentul de faţă, în suferinţă. Am ales şi am acceptat să candidez din partea PMP la funcţia de primar general al Capitalei pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, că ne aflăm în faţa unui punct de inflexiune în care o nouă generaţie (...) împărtăşim această convingere - că a sosit momentul unei schimbări de generaţie, de atitudine, de manifestare în viaţa publică", a spus Turcescu, într-o conferinţă de presă.

În opinia acestuia, "o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România".

"În comparaţie cu alte partide aflate azi pe scena publică, PMP şi-a asumat un proiect de dreapta şi un proiect de reformare a clasei politice. (...) Când vedeţi în jur ceea ce se întâmplă în alte partide politice, când constataţi doar o simplă cosmetizare a realităţii politice şi a realităţii legate de leadership-ul politic al unor structuri politice ar trebui, cu toţii, să devenim îngrijoraţi. Bătălia pentru Bucureşti, astăzi, nu mai este doar o bătălie legată de administrarea acestui oraş. Asistăm în acest moment la o confruntare al cărei final îl doresc fericit, în care Bucureştiul trebuie să devină un oraş cu administraţie performantă şi, repet,o administraţie cu viziune. Proiectul pe care-l propun împreună cu colegii mei este un proiect integrat", a spus Turcescu.

El a adăugat că are alături "un om - Traian Băsescu - cel care a făcut un proiect de administraţie performant în perioada mandatului său'', iar proiectele începute de acesta ca primar general trebuie continuate.

Turcescu a mai spus că PMP va câştiga cursa electorală pentru Primăria Capitalei şi primăriile de sector pentru că este "un partid altfel".

Robert Turcescu a precizat că este membru PMP din luna martie.

La rândul său, Traian Băsescu a afirmat că i-a pus la dispoziţie lui Turcescu documente legate de proiectele începute de el în timpul mandatului de primar general.

"Şi a făcut o proiecţie până în anul 2030, etapizată, pe mandate de câte patru ani, care sunt priorităţile în fiecare mandat. Ideea ar fi dacă la un moment dat se poate realiza un pact pentru Bucureşti şi toată lumea să accepte o proiecţie a Bucureştiului până în anul 2030", a menţionat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robert Turcescu