x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR va vota împotriva Guvernului Ponta

UDMR va vota împotriva Guvernului Ponta

07 Mai 2012   •   09:06

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat Victor Ponta, ca parlamentarii Uniunii vor vota impotriva noului guvern.

"Vom vota impotriva. Noi vom fi in sala, vom iesi la vot si vom vota impotriva. Aceasta va fi propunerea mea, propunerea noastra catre grupurile reunite si, dupa cum cunosc eu, pozitia colegilor mei este foarte clara si vom vota impotriva. Nu vom sustine investirea Guvernului Ponta, deci nu vom vota pentru acest guvern", a spus liderul UDMR, potrivit Mediafax.

El a explicat, insa, ca va fi vorba despre o opozitie constructiva, adaugand ca aceia care se afla la guvernare trebuie sa asigure majoritatea, iar cei care se afla in opozitie trebuie sa foloseasca toate mijloacele politice din opozitie.

"Pe termen mediu si lung vom analiza fiecare decizie si, in functie de aceste decizii si initiative, noi vom hotari cum actionam, fiindca, pana la urma, opozitia trebuie sa fie o opozitie contructiva", a mai spus liderul Uniunii.

"Suntem interesati in restabilirea fortei parlamentare si intarirea capacitatii Parlamentului, pentru ca in orice situatie Parlamentul trebuie sa fie prima institutie politica in Romania", a declarat presedintele UDMR.

Pe de alta parte, el a precizat ca, in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu premierul desemnat, Victor Ponta nu a cerut sustinere din partea UDMR.

"Noi nu am oferit o astfel de sustinere, nu am initiat niciun acord si eu cred ca important e ca toate drepturile obtinute in ultimii 22 de ani sa fie mentinute", a completat Kelemen.

"Am spus premierului desemnat ca azi vom lua o decizie in grupurile parlamentare reunite ale Uniunii", a spus el referitor la decizia finala privind votul in plenul Parlamentului la investirea Guvernului Ponta.

×