x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea compară "Ţinutul Secuiesc" cu Moldova şi nu vede existenţa vreunor dispute interetnice

Udrea compară "Ţinutul Secuiesc" cu Moldova şi nu vede existenţa vreunor dispute interetnice

03 Oct 2011   •   11:18
Udrea compară "Ţinutul Secuiesc" cu Moldova şi nu vede existenţa vreunor dispute interetnice

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a aflat saptamana trecuta intr-o vizita in Harghita si Covasna, pentru semnarea mai multor contracte cu fonduri europene, postand apoi pe blogul personal cateva "sageti", mascate de un discurs stufos. Printre "credintele" doamnei Udrea mentionam compararea asa zisului "Tinut Secuiesc" cu ...Moldova, lipsa existentei vreunei dispute etnice si declaratia mai in gluma, mai in serios, privind candidatura dansei la functia de presedinte al "Tinutului Secuiesc", ca o solutie la transarea controverselor legate de infiintarea acestuia.

Nu exista dispute interetnice

"De trei ani ii ascult deopotriva pe oamenii obisnuiti si pe politicieni si mi-am dat seama ca adevarata problema este tot in zona politica: sunt unii politicieni, deopotriva romani si maghiari, care, in loc sa rezolve problemele locuitorilor din Harghita si Covasna, prefera sa dezvolte un discurs nationalist lipsit de substanta, miza reala fiind puterea politica si economica. Realitatea de aici este insa alta: nu exista dispute interetnice, ci doar nevoi comune", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

"Tinutul Secuiesc", asemanator cu Moldova

"Poate o explicatie ar fi dorinta politicienilor din toate partidele de a tine subdezvoltate comunitatile din Harghita si Covasna tocmai pentru a le putea manipula electoral mai usor, asa cum s-a intamplat si in Moldova, aici dand insa vina pe diferentele etnice pentru lipsa proiectelor majore dedicate celor doua judete", crede Udrea.

Mesaj pentru politicieni: Elena Udrea, presedinte al Tinutului Secuiesc

"Ca unul dintre politicienii romani care s-au preocupat foarte mult de dezvoltarea zonei, am spus chiar ca as putea candida la functia de presedinte al Tinutului Secuiesc, ca o solutie de a transa controversele legate de infiintarea acestuia. Am spus-o in gluma, dar si ca un mesaj ca politicienii care vor avea credibilitate in randul locuitorilor din cele doua judete vor fi cei care ii vor ajuta sa traiasca mai bine, nu cei care le vand forme fara fond, prezentate cu un discurs nationalist frumos, dar inutil si lipsit de realism", a mai precizat ministrul.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, i-a multumit ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, pentru contributia pe care o aduce la "demolarea unor ziduri ce tin de prejudecatile fata de comunitatea maghiara" si fata de "Tinutul Secuiesc".

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, vineri, la Sfantu Gheorghe, sapte contracte de finantare pentru proiecte depuse in cadrul POR, in valoare totala de circa 115 milioane de lei.

×