x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea confirmă îngheţarea pensiilor şi salariilor

Udrea confirmă îngheţarea pensiilor şi salariilor

27 Oct 2011   •   05:29
Udrea confirmă îngheţarea pensiilor şi salariilor

Bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului cel mai probabil fara masuri de indexare a pensiilor si crestere a salariilor pentru bugetari, existand varianta ca majorarile sa fie acordate in partea a doua a anului viitor, in functie de incasarile la buget, a declarat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea

"Cel mai probabil, proiectul de buget pleaca la Parlament fara indexari si majorari. Probabil vom amana si intrarea in vigoare a Legii pensiilor", a afirmat Udrea, aseara, la B1 TV.

"Am considerat si cred ca este un lucru responsabil din partea Guvernului, ca mai bine pornim cu un deficit mai mic, dar unul realist, prudent si nu ne trezim in mijlocul anului ca facem rectificare negativa pentru ca nu vom incasa la buget cat ne propunem noi astazi sã afcem, decat sa pornim cu un buget mai larg si in luna iunie sa fim obligati sa facem rectificare negativa. Mai bine sa pornesti prudent si sa poti sa ai lejeritatea ca, ulterior, sa ai o crestere si la pensii si la salarii decat sa pleci optimist de la inceput si apoi, pe parcurs, sa anunti populatia ca nu se mai intampla cresterile, ba dimpotriva, Doamne fereste, apelezi la masuri de reducere", a spus Udrea.

Elena Udrea a tinut sa precizeze ca UNPR a inteles necesitatea acestor masuri, in timp ce cu UDMR inca se poarta discutii.

"Vom pleca cu propunerea de a nu majora salariile si de a nu indexa pensiile, dar daca incasarile ne vor permite, daca economia va merge in asa fel incat sa avem aceasta posibilitate, vom face si majorarea salariilor a celor care au fost taiate si vom face si indexarea pensiilor. Deci, ce stim sigur, anul viitor nu se reduc pensiile, nu se reduc salariile", a mai spus ministrul Udrea.

×