x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Există varianta împărţirii Capitalei în peste 20 de sectoare

Udrea: Există varianta împărţirii Capitalei în peste 20 de sectoare

21 Ian 2011   •   16:30

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a precizat că proiectul de lege a Capitalei nu este definitivat şi a acuzat PNL că vrea să blocheze reorganizarea Bucureştiului pentru a nu pierde "puşculiţa de partid", bugetul sectorului 1.

Udrea a spus că PDL Bucureşti va finaliza proiectul şi îl va supune dezbaterii publice în cursul săptămânii viitoare. "Avem două variante de lucru. Într-una, primarii de sectori sunt aleşi din rândul consilierilor generali care, la rândul lor, vor fi aleşi uninominal astfel încât fiecare bucureştean să ştie cine este consilierul general care-l reprezintă. A doua are o şi mai mare susţinere în rândul societăţii civile. Este varianta în care Bucureştiul se va împărţi în atâtea sectoare câte colegii uninominale vor fi în urma modificării Legii electorale şi a reducerii numărului de parlamentari, probabil peste 20 de sectoare", a precizat Udrea, potrivit realitatea.net.

A doua variantă presupune eliminarea completă a primarilor sau viceprimarilor de sector, la nivelul colegiilor urmând să rămână competenţe legate de implementarea programelor decise la nivelul Consiliului General precum şi prestarea anumitor servicii sociale. "Acesta este şi varianta Alianţei DA din 2004. După ce PNL a câştigat în Bucureşti trei primării de sector, 1,4 şi 6, nu a mai fost interesat să reorganizeze Capitala în mod unitar", a spus şefa pedeliştilor bucureşteni.

Aceasta a susţinut că opoziţia hotărâtă a liberalilor faţă de proiectul iniţiat din PDL este consecinţa preocupării de a nu pierde accesul la resursele de care dispune sectorul 1, condus de un primar liberal.

"Astăzi disperarea cu care PNL atacă acest proiect de lege vine din faptul că îşi pierde puşculiţa care înseamnă bugetul sectorului 1. PDL va pierde două primării de sector. Este exagerat şi arată o rea-credinţă evidentă acţiunea PNL la nivel de Bucureşti având în vedere că nu poate fi speculat un interes al PDL faţă de această lege care ar urma să fie aplicată din 2014", a spus Elena Udrea.

Ministrul s-a referit şi la protestul semnat de parlamentarii liberali de Bucureşti despre care a spus că au ajuns în Parlament în urma "mânăririi" Legii electorale. "Pot să asigur PNL că nu vom proceda aşa cum au procedat ei cu Legea electorală. Dacă colegiile ar fi fost împărţite corect şi dacă s-ar fi mers pe principiul că cel care câştigă merge în Parlament, probabil că nu am fi avut PNL în Parlament astăzi. Toţi parlamentarii  PNL de Bucureşti care semnează un protest împotriva PDL şi a Legii Capitalei sunt aleşi toţi de pe locul  2 sau 3. Dacă nu ar fi mânărit Legea electorală împreună cu domnul Hrebenciuc probabil nici nu ar fi fost parlamentari", a replicat Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea