Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca PDL Bucuresti nu renunta la Legea Capitalei si le transmite "barbatilor politici din Bucuresti ai USL" ca procesul de "debaronizare" va avea loc. "Am vazut ca unii au incercat sa impuna ideea ca, urmare directa a anularii referendumului, PDL Bucuresti renunta la Legea Capitalei si principiile pe care aceasta se baza. Mai mult, niste primari de sector isi frecau manutele de bucurie ca isi pastreaza feudele, altii se gandeau la copaceii pe care ii vor planta in perioada imediat urmatoare", scrie Elena Udrea, intr-o postare intitulata "PDL Bucuresti nu renunta la Legea Capitalei".
Udrea precizeaza ca referendumul a fost anulat pentru ca Romania va trece in perioada urmatoare printr-un proces de reorganizare administrativ-teritoriala, care afecteaza in mod evident si Capitala, ce va fi astfel inclusa in zona metropolitana Bucuresti-Ilfov, cu potential de extindere pana la Dunare, pana in anul 2016.
"In aceste conditii, referendumul ar fi fost inutil, pentru ca, practic, nu ar fi vizat noua forma administrativ-teritoriala a regiunii Bucuresti-Ilfov", precizeaza Udrea, potrivit Mediafax.
"Asa ca barbatii politici de Bucuresti ai USL sa nu se bucure atat de tare, crezand ca au scapat de procesul de debaronizare pe care au reusit sa-l impuna la nivelul sectoarelor, dupa modelul ilustrilor inaintasi din tara. Debirocratizarea, eficientizarea administratiei, bugetul unic al Bucurestiului si strategia de dezvoltare unitara a Capitalei se pastreaza pe lista noastra de prioritati. Repet ceea ce spunea si Presedintele la referendumul din 22 noiembrie 2009: baieti, de ce va e frica nu scapati!", mai scrie Udrea.
Elena Udrea sustine ca PDL doreste aceasta reorganizare administrativa nationala pentru a-i elimina pe "baronii locali" care s-au inscaunat la nivelul multor judete din tara.
"Pentru binele consolidarii democratice, economice si sociale a tarii, acestia trebuie inlaturati. Si cei care spun ca baronii locali sunt buni ar trebui sa se uite atent ca, din cauza unor asemenea "stapani", se poate ajunge la blocarea fondurilor europene. Reorganizarea administrativa e un pas de reforma a statului absolut necesar si din perspectiva celor peste 35.000 de consilieri locali si judeteni din Romania. Principiul pe care noi l-am propus la Bucuresti trebuie extins la nivel national - o administratie mai supla este o administratie mai eficienta si limiteaza pericolul coruptiei generalizate. PDL Bucuresti a fost un deschizator de drumuri, aici aparand prima discutie referitoare la schimbarile pe care trebuie sa le cunoasca administratiile locale. Vad procesul acesta complex de reforma administrativa la nivel national ca pe o extindere a multora dintre principiile existente in Legea Capitalei", conchide Elena Udrea.