x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Ponta nu are capacitatea să câştige electorat mai mult decât cel al PSD

Udrea: Ponta nu are capacitatea să câştige electorat mai mult decât cel al PSD

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   19:31
Udrea: Ponta nu are capacitatea să câştige electorat mai mult decât cel al PSD

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a declarat miercuri, în Valea Jiului, că Victor Ponta, candidatul PSD în alegerile prezidenţiale, nu poate atrage electorat mai mult decât cel pe care i l-ar putea oferi partidul, adică 38-40% din totalul alegătorilor.

Ea s-a arătat încrezătoare în şansele candidatului PMP, Cristian Diaconescu, de a ajunge în turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidenţiale, apreciind că dacă se va realiza acest obiectiv, atunci "orice este posibil".

"Victor Ponta nu are capacitatea să câştige un electorat mai mult decât cel pe care îl oferă Partidul Social Democrat. PSD are 38-40%, dar ca să câştigi Preşedinţia ai nevoie de 50% plus unu. Diferenţa se ia de la nehotărâţi sau de pe centru-dreapta eşichierului politic. Nimic până acum nu l-a arătat pe Victor Ponta ca fiind un politician capabil să îi convingă pe oameni", a declarat Elena Udrea, citată de un comunicat al PMP.

În cadrul discuţiilor purtate cu membrii şi simpatizanţii partidului din Valea Jiului, preşedintele PMP a afirmat că nu crede în forţa electorală a candidatului PSD.

"Dacă Victor Ponta candida pentru PMP nu ar fi luat 6%. Victor Ponta candidează din partea PSD. Electoratul PSD este foarte disciplinat. Că era Victor Ponta, că era oricine altul de la PSD, electoratul acestui partid ar fi votat candidatul. Dar mai mult de atât, Victor Ponta nu are forţa să adune voturi. Şi atunci este foarte important să avem candidatul PMP în turul II. Nu este o utopie. În 2000 s-a putut. Traian Băsescu intra cu 7%, iar partidul avea 3%. Cu toate astea a intrat în turul al doilea şi l-a învins pe Sorin Oprescu, care avea 44% în primul tur. Nu este imposibil. Trebuie doar să ne luptăm pentru candidatul nostru", a mai afirmat Elena Udrea.

În opinia sa, PMP şi candidatul său au şanse să intre în turul al doilea de scrutin al prezidenţialelor. "La toamnă, Partidul Mişcarea Populară are şansa să intre în turul doi, candidatul PMP are şansa să intre în turul doi. Pe stânga îl avem pe Victor Ponta, dar pe partea de opozitie avem foarte mulţi candidaţi. Important este - candidatul nostru să intre în turul doi. Dacă avem candidat în turul doi, atunci orice este posibil", a concluzionat liderul Mişcării Populare.

Preşedintele PMP a fost prezentă miercuri în Valea Jiului unde a participat, alături de alţi reprezentanţi ai partidului, la manifestările dedicate împlinirii a 85 de ani de la greva minerilor de la Lupeni, din anul 1929. 

×