x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultimatum al Comisiei Europene: Jose Manuel Barroso cere Guvernului să trimită rapid Curţii Constituţionale listele electorale

Ultimatum al Comisiei Europene: Jose Manuel Barroso cere Guvernului să trimită rapid Curţii Constituţionale listele electorale

de Mediafax    |    10 Aug 2012   •   17:25
Ultimatum al Comisiei Europene: Jose Manuel Barroso cere Guvernului să trimită rapid Curţii Constituţionale listele electorale

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso isi exprima "preocuparea" in legatura cu recentele evolutii politice din Romania, cerand Guvernului sa trimita rapid CC listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarandu-se ingrijorat de presupusele "presiuni" asupra Curtii.

"Sunt profund preocupat de recentele evolutii privind procesul de validare a referendumului de catre Curtea Constitutionala", afirma Jose Manuel Barroso in scrisoarea adresata premierului Ponta.

"Este esential ca Guvernul Romaniei sa raspunda fara intarziere solicitarii Curtii Constitutionale de transmitere a listelor electorale, pentru ca instanta sa ia cat mai curand posibil decizia finala privind referendumul. In acest context, este de o importanta capitala ca instanta constitutionala sa fie lasata sa isi clarifice pozitia, daca acest lucru va fi necesar, iar toate celelalte parti trebuie sa se abtina sa faca propriile interpretari", adauga Barroso.

"As vrea sa exprim ingrijorarile Comisiei Europene in legatura cu acuzatiile care ne-au fost semnalate privind presiuni si intimidari la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale. Am incredere ca dumneavoastra si Guvernul dumneavoastra veti lua, in interesul Romaniei si cetatenilor ei, deciziile necesare pentru implementarea angajamentelor asumate. Aplicarea deplina si riguroasa a tuturor recomandarilor stabilite in raportul din 18 iulie este esentiala pentru credibilitatea Romaniei si pentru stabilitatea economica si financiara", precizeaza Barroso in scrisoarea adresata premierului Ponta.

"Prin intermediul dumneavoastra, fac apel la toate fortele politice din Romania, de la guvernare si din opozitie, sa actioneze cu responsabilitate si retinere si sa se concentreze pe nevoia urgenta de restabilire a stabilitatii. Uniunea Europeana va continua sa monitorizeze situatia indeaproape si va acorda o atentie speciala evolutiilor politice post-referendum in raportul MCV care va fi elaborat pana la sfarsitul acestui an", incheie presedintele CE.

×