x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un grup de 41 de liberali susțin că Orban trebuie numit premier

Un grup de 41 de liberali susțin că Orban trebuie numit premier

05 Oct 2021   •   17:53
Un grup de 41 de liberali susțin că Orban trebuie numit premier
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Un grup de 41 de liberali au transmis o scrisoare prin care arată că se delimitează de cei care se fac răspunzători de criza politică ce a dus la căderea Guvernului Cîțu și susțin că Ludovic Orban trebuie numit premier, pentru că este capabil să negocieze refacerea coaliției.

Scrisoarea obținută de MEDIAFAX începe cu adresarea „Dragi români”, semn că destinatarul ei nu este președintele României.

Liberalii care au semnat documentul spun că cea mai potrivită persoană, „capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru” este Ludovic Orban.

„El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului. Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice”, scriu semnatarii scrisorii.

Aceștia susțin refacerea coaliției de guvernare de dinaintea declanșării crizei politice care a dus la demiterea Cabinetului Cîțu, în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale.

Cei 41 de lilebrali exclud o colaborare cu PSD: „Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban