x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Unde se bronzează liderii politici. Dragnea la Fortaleza, Blaga la Mamaia

Unde se bronzează liderii politici. Dragnea la Fortaleza, Blaga la Mamaia

de Xenia Croitoru    |    29 Iul 2016   •   16:39
Unde se bronzează liderii politici. Dragnea la Fortaleza, Blaga la Mamaia

Aleşii poporului îşi încarcă bateriile înaintea alegerilor parlamentare. Fie că au rămas în ţară, aşa cum a ales liderul PNL Vasile Blaga, fie că au plecat în străinătate, cazul şefului PSD Liviu Dragnea, politicienii cu greutate preferă să profite de soare şi să lase grijile partidelor pentru la toamnă.

Gurile rele spun că liderul PSD Liviu Dragnea a preferat şi anul acesta staţiunea Fortaleza din nord-estul Braziliei. Şeful social-democraţilor a făcut deja o tradiţie din vacanţa în America de Sud. Dragnea îşi petrece concediul la Fortaleza de zece ani, ultima oară bronzându-se pe plajele sud-americane vara trecută. Tot atunci au apărut zvonuri că liderul PSD deţine acolo un hotel şi o casă de vacanţă, însă Dragnea a dezminţit bârfele.

„Am fost şi în Brazilia, unde merg de nouă ani. Am auzit că a fost o problemă naţională. Nu am niciun hotel, din păcate, nicio casă. Nu am reuşit în anii ăştia, poate în următorii zece ani o să reuşesc”, glumea Dragnea vara trecută. Spre deosebire de şeful PSD, liberalul Vasile Blaga a preferat litoralul românesc. Liderul PNL a fost surprins chiar zilele trecute pe plaja milionarilor din Mamaia, alături de soţia sa. Blaga a stat la soare până s-a înroşit, departe de agitaţia politică dâmboviţeană. De altfel, liberalul merge în fiecare week-end în Mamaia, în perioada de vară, acolo unde are şi o casă de vacanţă cumpărată în 2013.

Ponta nu se teme de atentate

Când vine vorba de vacanţă, fostul premier Victor Ponta rămâne fidel amicului Erdogan. Deşi Turcia trece printr-o perioadă agitată după lovitura de stat euşuată şi a fost recent ţinta unor atacuri teroriste, Ponta nu se teme să meargă cu familia pe malurile Bosforului. „Dacă frica ne va domina înseamnă că au câștigat teroriștii. Voi merge în vacanță cu familia în Turcia. Voi merge cu plăcere şi în Franța, unde este stare de urgență ca și în Turcia de mai multe luni. Frica este arma teroriștilor și nu trebuie niciodată să cedăm în fața ei!”, scria fostul premier după atentatele de la Istanbul.

Alţii în Maroc sau Grecia

Deputatul Marin Anton, un apropiat al Elenei Udrea în Guvernul Boc, îşi face vacanţa în Casablanca. Liberalul spune că în fiecare an îşi rezervă o săptămână doar pentru o vacanţă cu soţia şi copiii şi că el este cel care plăteşte vacanţa, iar copiii aleg destinaţia. În schimb, Raluca Turcan (PNL) se gândeşte să plece cu familia şi câţiva prieteni în Grecia, dar va face şi un tur cu maşina prin România. Şi Ana Brichall (PSD) ne-a mărturisit că va merge ca în fiecare an cu familia la Vatra Dornei. Există şi aleşi care nu pleacă deloc în vacanţă. Senatoarea Steliana Miron susţine că anul acesta nu va ajunge nici măcar la Marea Neagră. “Nu mi-am programat nicio vacanţă în vara asta şi nu plec nici măcar la Marea Neagră”, a declarat senatoarea. Totuşi, pe pagina ei de Facebook au apărut mai multe poze din stațiunea Mamaia. Medic de profesie, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru rămâne la Iaşi pe toată perioada verii. “Eu plec la Spitalul de Urgenţă ca să zic aşa. Toată vara voi fi în Iaşi, alături de colegii mei”, ne-a spus Ciuhodaru.

 

Scăldată de apele Atlanticului de Sud, Fortaleza este al cincilea oraş ca mărime al Braziliei cu 2,3 milioane de locuitori.

 

Când se vor întoarce la muncă, de la 1 septembrie, aleşii nu vor sta prea mult în băncile Parlamentului pentru că se pregătesc de încă o lună liberă înaintea alegerilor parlamentare.

 

Daniel Geantă, deputat PSD “Plec la munte şi la mare. Stăm în ţară că urmează o perioadă extrem de complicată şi vine perioada de alegeri parlamentare şi nu se ştie ce e de făcut pe aici, e bine să stăm pe aici”

 

Ludovic Orban, deputat PNL “Mă mai duc aşa câte un week-end pe la Braşov, dar nu am programată nicio plecare, un sejur mai lung”

×