x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu a predat ştafeta la Mediu. Premierul îi cere lui Korodi să atragă rapid fonduri UE şi să oprească furturile din păduri Romsilva

Ungureanu a predat ştafeta la Mediu. Premierul îi cere lui Korodi să atragă rapid fonduri UE şi să oprească furturile din păduri Romsilva

11 Apr 2012   •   06:55
Ungureanu a predat ştafeta la Mediu. Premierul îi cere lui Korodi să atragă rapid fonduri UE şi să oprească furturile din păduri Romsilva

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut noului ministru al Mediului, Attila Korodi, sa se implice in absorbtia rapida a fondurilor UE si sa propuna Guvernului un proiect de reorganizare a Romsilva, prin care sa elimine "problemele istorice" ale regiei de administratie si gestionare a padurilor.

"L-am rugat sa se intereseze in modul cel mai clar, mai limpede si mai rapid, eficace implicit, de gradul de absorbtie a fondurilor europene si de modul in care aceste fonduri pot fi absorbite cu rapiditate pe proiectele generate si administrate de Ministerul Mediului, precum si sa se gandeasca in zilele urmatoare la un proiect de reorganizare al regiei Romsilva, in asa fel incat regia sa scape de problemele ei istorice, de la problemele de administratie la eradicarea furtului din padurile statului", a spus Ungureanu, dupa ce i-a predat lui Korodi mandatul de ministru al Mediului.

La randul sau, Attila Korodi a declarat ca se va implica in restructurarea institutiilor subordonate ministerului si in absorbtia fondurilor UE, precizand insa ca fara colaborarea autoritatilor locale nu pot fi obtinute performante in atragerea banilor comunitari.

"Este un minister care, la prima vedere, poate are o aura romantica, dar este unul foarte serios daca luam fiecare tema in parte. Voi da toate energiile ca sa putem avea cat mai multe rezultate-Romsilva, Apele Romane, institutii importante care trebuie gestionate cum trebuie, iar pe de alta parte sunt fondurile europene. Este nevoie sa inteleaga autoritatile locale, partenerii nostri in absorbtie, ca fara o colaborare eficienta nu vom putea avea succes", a spus Korodi.

El a afirmat ca in perioada urmatoare "va ara tara", mergand in fiecare localitate in care exista probleme critice pentru a impulsiona procesul de absorbtie a fndurilor europene.

Attila Korodi si-a preluat, in aceasta dimineata, mandatul ministerial de la primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu, care preluase interimatul la Ministerul Mediului dupa demisia lui Lasylo Borbely.

Deputatul UDMR Korodi Attila a fost nominalizat sa ocupe portofoliul Mediului dupa demisia colegului sau Laszlo Borbely, in mandatul cert de doar cateva luni el urmand sa ia cateva decizii importante in probleme sensibile precum proiectul Rosia Montana, aflat la finalul procedurii de evaluare.

Korodi a fost, din 2004 pana in 2007, secretar de stat responsabil de integrarea europeana in Ministerul Mediului. In aprilie 2007, odata cu remanierea guvernului Tariceanu, el a preluat portofoliul ministerului.

×