x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ungureanu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot pentru salvarea României

Ungureanu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot pentru salvarea României

21 Iul 2012   •   09:26
Ungureanu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot pentru salvarea României

Prezent la mitingul de sustinere a lui Traian Basescu, organizat la Iasi, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu i-a indemnat pe romani sa se prezinte la referendum pe 29 iulie si sa voteze impotriva suspendarii presedintelui, pentru a 'salva Romania'.

"Iar trebuie Moldova sa salveze Tara Romaneasca, ca acum 150 de ani. Venim ca acum 150 de ani sa salvam o tara. De aici au plecat Cuza, Kogalniceanu, Costache Negri. Acum ei incearca sa ne aduca din nou in salbaticie. Dar moldovenii se vor strange iar ca acum 150 de ani. Vreti legi facute de infractori, de mincinosi, de oameni care nu vin la munca? Noi suntem adevarata opozitie la toata minciuna si la tot falsul din aceasta tara", le-a spus fostul premier praticipantilor la miting.

Ungureanu a admis ca poate au gresit Traian Basescu, Emil Boc si el, dar a sustinut ca tot ceea ce au incercat sa faca a fost spre binele tuturor, spre binele copiilor.

"Totul a fost pentru ca aceasta tara sa nu moara astazi, maine sa se inalte, pentru ca nu vrem sa se intample raul. Ce doresc ei de la noi? Vor ca noi sa tacem, vor sa imparta tara, vor ca niciunul sa nu vedem Romania in Europa, vor sa faca o tara care sa se scrie cu litera mica", a mai sustinut liderul Initiativei Civice de Centru Dreapta.

"Vine Victor Ponta in fata noastra si ne spune ca Traian Basescu e rau si trebuie inlocuit. Spune asta un om care o biografie falsificata, un om care a mintit, un om care minte asa cum respira. Vine Crin Antonescu si ne spune ca Traian Basescu e rau si trebuie inlocuit. Cine e domnul Crin Antonescu? A venit la serviciu in Parlament 5 minute din 8 ore. Ia cineva salariu pentru cinci minute lucrate in 8 ore? Vin Crin Antonescu si Victor Ponta si spun cum au jurat pe Constitutie sa o apere, dar omoara Constitutia si rup legile. Promit fericire, si leul se duce la pamant. Promit nume bun al Romaniei, si am ajuns oaia neagra a Europei. Ei spun ca respecta poporul si cand ii intrebi de ce nu pun in aplic referendumul din 2009 spun ca acest lucru nu trebuie sa se intample, spun ca poporul e prost, iar ei sunt elita. Eu nu pot sa am incredere in asemenea oameni", a adaugat Ungureanu.

Fostul premier a sustinut ca Traian Basescu e in primul rand un om corect.

"Cand l-am votat 5 milioane de romani am votat un om care stiam cum este: implicat, hotarat, decis, incapatanat, vorbeste. Cand l-am votat am stiut pe cine punem la Cotroceni. Acum ne spune ca nu e bun cineva care a luat 9000 de voturi. Traian Basescu a spus adevarul si atunci cand a fost foarte dureros. Pe 29 iulie trebuie sa salvam Romania salvand presedintele care e legitim ales. Acest lucru trebuie sa ne indemne sa mergem la vot, sa nu stam acasa si sa votam NU. Impreuna la bine vom face o tara respectata, prospera", a mai spus Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a incheiat spunand "Moldova salveaza democratia in Romania si pe 29 de intalnim sa sarbatorim".

×