x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL: Îl somăm public pe Băsescu să meargă la vot, altfel să plece de pe acum acasă

USL: Îl somăm public pe Băsescu să meargă la vot, altfel să plece de pe acum acasă

29 Iul 2012   •   17:26

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, i-a solicitat, duminica, presedintelui suspendat, Traian Basescu, sa isi exercite calitatea de demnitar al statului roman si sa se prezinte la vot, chemandu-i si pe cetateni la vot, in caz contrar Basescu putand pleca de pe acum acasa.

"E ora 20.00 si presedintele suspendat, Traian Basescu, nu s-a prezentat la vot. Il somez public sa-si exercite calitatea de deminitar al statului roman, sa se prezinte la vot, sa cheme cetatenii la vot, ca sa se respecte Constitutia si legislatia tarii. Altfel, Traian Basescu trebuie sa plece de acum acasa", a spus Nicolaescu.

El a spus ca presedintele Romaniei e primul chemat sa respecte Constitutia si legile tarii.

"La sugestia lui Traian Basescu - si sunt convins ca acesta e adevarul - CC a obligat Parlamentul sa introduca cvorum la referendum. La vremea respectiva presedintele in exercitiu, Traian Basescu, apoi suspendat, a solicitat cetatenilor sa respecte decizia CC si sa se prezinte la vot. Apoi, cand a vazut ca scorul e total nefavorabil pentru el, le-a solicitat cetatenilor sa nu se prezinte, spunand ca el se va prezenta", a spus Nicolaescu.

El a sustinut ca la ora 19.30 numaratoarea paralela a USL a relevat faptul ca au votat 7 milioane de cetateni, adica 39,6% din totalul celor inscrisi pe listele electorale.

Duminica, presedintele suspendat, Traian Basescu, si-a indemnat simpatizantii sa nu mearga la vot si a evitat sa spuna daca el merge sa voteze.

Mediafax

×