x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR a scris Legea „Fără petrol, gaze și cărbune din Rusia”

USR a scris Legea „Fără petrol, gaze și cărbune din Rusia”

12 Apr 2022   •   07:55
USR a scris Legea „Fără petrol,  gaze și cărbune din Rusia”

Deputatul Cătălin Teniță și senatorul Cosmin Poteraș, ambii de la USR, au depus ieri un proiect de lege care prevede interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear din Federația Rusă.

 

Inițiatorii, parlamentari USR, menționează că proiectul de lege a fost inițiat după ce, la data de 7 aprilie 2022, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care cere „instituirea imediată a unui embargo total” asupra acestor produse energetice din Rusia. 

„Acest proiect este inspirat și de descrierile ororilor pe care le-au văzut cu propriii ochi colegii noștri deputați Diana Stoica și Filip Havârneanu, care au vizitat Kievul la finalul săptămânii si au primit solicitări fierbinți de ajutor din partea populației”, a adăugat deputatul Teniță.

„În timp ce în Ucraina sunt bombardate școli și spitale și sunt omorâți copii, România și alte state europene finanțează armata responsabilă de aceste masacre. Asta este realitatea dură: cu banii proveniți din exporturile de petrol și gaze, Federația Rusă își plătește soldații’', a declarat senatorul Poteraș.

×