x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de la europarlamentare. Care este motivul

USR i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de la europarlamentare. Care este motivul

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   15:40
USR i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de la europarlamentare. Care este motivul
Sursa foto: Foto: Facebook/ Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

USR i-a cerut Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, să se retragă din campania pentru europarlamentare după declarațiile acesteia referitoare la familia tradițională. Anunțul a fost făcut duminică de președintele USR, Cătălin Drulă.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară (duminică - n.r.) pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație”, a spus președintele USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Copreședintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a avut o reacție virulentă, sâmbătă seara, cu privire la declarațiile Elenei Lasconi referitoare la familia tradițională.

„Eu nu am o problemă cu faptul că doamna Elena Lasconi a votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională. E o opțiune de cetățean la fel ca orice altă opțiune pe care ne-o putem exercita prin vot. Am în schimb o mare problemă cu faptul că în aceste condiții, doamna Elena Lasconi deschide lista candidaților la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană și a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi. Și unul dintre lucrurile fundamental înrădăcinate în valorile și principiile familiei europene în care se află partidul dumneaei și unde candidează este acesta, iar asta se numește ipocrizie politică și este exact lucrul care i-a demotivat și descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică sau în a mai crede că politic încă mai e posibil să se schimbe ceva în România. E exact aceeași minciună care ne-am scăldat și până acum. Dacă aș fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a afirmat Ramona Strugariu, deputat european și copreședintă REPER.

Elena Lasconi, cap de listă la USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus aceasta la Prima TV.

×