x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR PLUS cere comisie de anchetă în cazul ASF

USR PLUS cere comisie de anchetă în cazul ASF

22 Sep 2021   •   20:00
USR PLUS cere comisie de anchetă în cazul ASF
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorii USR PLUS cer constituirea unei comisii de anchetă parlamentară pentru modul în care ASF a acționat în cazul companiei City Insurance: „Prioritatea în momentul de față este să împiedicăm ca un nou episod City Insurance să mai aibă loc”.

„Răul deja a fost făcut, cel mai mare asigurător de pe piața românească a intrat în faliment și paguba este enormă. Prioritatea în momentul de față este să împiedicăm ca un nou episod City Insurance să mai aibă loc”, a sintetizat senatoarea USR PLUS Silvia Dinică obiectivul imediat pe care îl are Comisia Economică din Senat.

În ședința de miercuri fusese invitată, la o primă discuție, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară – ASF.

Conducerea ASF este convocată pentru discuții privitoare la situația falimentului City Insurance și la Comisia Buget, Finanțe din Senat, săptămâna viitoare. Președintele Comisiei, senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan este de părere că se impune o comisie de anchetă privind felul în care ASF și-a îndeplinit atribuțiile care-i revin, urmând ca împreună cu Silvia Dinică să intreprindă pașii concreți în acest sens.

La discuția de miercuri au participat avertizorul de integritate, angajat al ASF, delegați ai Autorității pentru Protecția Consumatorului – ANPC, reprezentanți ai Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR și reprezentanți ai Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR. Nu a venit însă nimeni din partea A.S.F., conducerea acesteia invocând drept principal motiv, timpul scurt de la primirea invitației de participare.

ANPC nu are competență pe acest subiect - au explicat reprezentanții instituției - fapt pentru care a direcționat toate plângerile primite în legătură cu City Insurance către A.S.F., aceasta având atât o Direcție de Protecție a Consumatorului în componența sa, cât și toate pârghiile legale de intervenție.

„Discuția cu ASF trebuie să aibă loc cât mai urgent posibil. ASF este datoare cu explicații detaliate în ceea ce privește verificările și măsurile luate față de City Insurance, din anul 2017 până în prezent”, a declarat senatoarea USR Silvia Dinică.

Această primă discuție în cadrul Comisiei Economice a fost convocată pentru a vedea care au fost factorii care au făcut posibilă prăbușirea companiei City Insurance, liderul pieței asigurărilor RCA, cu peste 3 milioane de polițe.

(sursa: Mediafax)

×