x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vacanţa Parlamentară - Guvernul nu mai poate emite ordonanţe

Vacanţa Parlamentară - Guvernul nu mai poate emite ordonanţe

de Dana Piciu    |    14 Iun 2007   •   00:00

Plenul Senatului a respins ieri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, cu 47 de voturi "pentru", 17 voturi "impotrivă" şi 4 abţineri. Proiectul a fost susţinut doar de grupurile parlamentare PNL şi UDMR şi avea raport de admitere de la Comisia juridică.

Grupurile parlamentare ale PSD, PD, PRM şi PC au votat impotriva proiectului legislativ. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că "Guvernul are destule sarcini de indeplinit pentru a nu primi pe perioada vacanţei parlamentare posibilitatea de a emite ordonanţe". La fel de "ingrijorat" pentru activitatea Guvernului s-a arătat şi liderul grupului parlamentar al PRM, Gheorghe Funar, care a spus că "in acest an Executivul a fost hărţuit, nu a fost lăsat să lucreze, iar principala sa preocupare trebuie să fie pentru integrare şi nu pentru legiferare" şi că "Parlamentul este unica autoritate legiuitoare".

Senatorul PC Sabin Cutaş a precizat că partidul din care face parte a hotărăt că trebuie să monitorizeze activitatea Guvernului şi nu ii permite să fie abilitat de a legifera pe timpul vacanţei. Democratul Radu Berceanu a observat că această abilitare fiind de obicei acordată de majoritatea care susţinea Guvernul in Parlament, acum, această susţinere nu mai există. De partea Guvernului, liberalul Liderul Puiu Haşotti, a precizat că imposibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe este o noutate iar in acest caz Parlamentul va trebui să fie convocat pe perioada vacanţei, in cazul in care va fi necesară iniţierea unei ordonanţe de urgenţă. Proiectul de lege urmează să plece pentru dezbateri la Camera Deputaţilor, care este Camera decizională.

×
Subiecte în articol: politic