Parlamentarii au profitat de sărbătorile pascale pentru a-şi prelungi vacanţa mai mult decât ceilalţi salariaţi ai statului. Programul celor două Camere este unul redus şi sunt slabe şanse ca vreo lege să fie adoptată.
Programul Camerei Deputaţilor este unul relaxat, care începe azi cu o şedinţă a Biroului Permanent, urmată de una a plenului de numai o oră în care sunt programate primirea de răspunsuri din partea Guvernului la interpelările deputaţilor. Prin tradiţie, la acest gen de şedinţe participă doar câţiva rătăciţi pe care-i poţi număra de degetele la o mână. Vineri sunt programate ipoteticele activităţi în teritoriu, în timp ce miercuri sunt activităţi în comisii. Singura zi de plen este programată abia joi, zi în care într-o săptămână normală de lucru cu greu mai găseşti picior de deputat pe holurile Palatului Parlamentului, cu atât mai puţin după Paşte. În condiţiile în care deja de săptămâna trecută au fost adoptate tacit trei proiecte de lege.
Şi la Senat programul de lucru este conceput contrar obiceiului. Ziua de azi începe “în forţă” cu activitate în circumscripţii, deşi marţea este în mod normal, ziua cea mai încărcată pentru senatori. În schimb, prin exces de zel, au fost programate nu mai puţin de trei zile de plen: miercuri, joi şi vineri. Oficial, pentru a recupera zilele de chiul de săptămâna trecută când, indiferent de religie, senatorii au prăznuit Paştele catolic toată săptămâna. Pe scurt, ortodocşii majoritari în Parlament vor să recupereze după Paştele ortodox timpul irosit după Paştele catolic.
Asemenea trucuri nu merg la Parlamentul European. Europarlamentarii români au început de ieri să lucreze, indiferent de confesiunea lor. “Din păcate, eu am pornit spre Bruxelles-locul meu de muncă, pentru că azi este zi de lucru la Parlamentul European”, anunţa europarlamentarul Maria Grapini.
Citește pe Antena3.ro