x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Văcăroiu - Dăncu:"Domnule, nu te regăseşti in PSD. Du-te in altă parte! "

Văcăroiu - Dăncu:"Domnule, nu te regăseşti in PSD. Du-te in altă parte! "

de Jurnalul National    |    31 Oct 2007   •   00:00

Vicpreşedintele PSD Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu inţelege ce caută Vasile Dăncu in PSD, şi a mărturisit că i-a spus şi in mod direct acestuia: "Domnule, nu te regăseşti in partidul ăsta. Vezi-ţi de treabă şi du-te in altă parte!".
• Oprescu: "Dăncu a avut o copilărie nefericită şi o maturitate nesimţită"

Â
Vicpreşedintele PSD Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu inţelege ce caută Vasile Dăncu in PSD, şi a mărturisit că i-a spus şi in mod direct acestuia: "Domnule, nu te regăseşti in partidul ăsta. Vezi-ţi de treabă şi du-te in altă parte!".

Intrebat cum comentează afirmaţiile lui Vasile Dăncu făcute intr-un interviu acordat Gazetei de Cluj, Nicolae Văcăroiu a spus: "Nu vreau să comentez, este sub orice prag, mai ales din partea unui profesor universitar".

Preşedintele Senatului a spus că nu inţelege "ce caută Vasile Dăncu in PSD", adăugănd că ar trebui să işi vadă de treabă, in altă parte.

"Eu nu ştiu ce caută dănsul in PSD. Să iţi vadă de trabă, să işi facă un partid, să se ducă in altă parte. De doi ani de zile este problema cu domnul Dăncu. Eu i-am spus-o şi direct: «Domnule, nu te regăseşti in partidul ăsta. Vezi-ţi de treabă şi du-te in altă parte»", a declarat Nicolae Văcăroiu.

Intrebat dacă se va discuta in partid despre sancţiuni la adresa lui Dăncu, Nicolae Văcăroiu a spus: "Vom discuta!".

In plus, acesta a precizat că va avea loc şi un Congres in partid, după alegerile europarlamentare.

Dăncu afirmă, intr-un interviu publicat, marţi, in ediţia online a Gazetei de Cluj, că e necesar ca liderii partidului să facă "curăţenie şi reformă", păstrănd "bătrănii inţelepţi", dar eliminănd "javrele bătrăne" pentru care PSD e doar "cărpă de şters pe picioare".

"Ce poate face Mircea Geoană şi colegii vicepreşedinţi? Curăţenie rapidă şi reformă. Trebuie să eliminăm paralelismele de autoritate şi toate formele de leadership artificial. Trebuie păstraţi bătrănii inţelepţi, dar eliminate javrele batrăne pentru care partidul este doar o cărpă de şters pe picioare. Trebuie să terminăm urgent cu resturile bolşevice şi cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim", a declarat Dăncu, fiind intrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Geoană ca preşedinte al partidului.

El a remarcat că "Mircea Geoană a suferit la moţiune un eşec grav, intreaga conducere este intr-o situaţie jenantă, o situaţie fără precedent in viaţa politică romănească".

"Mi-e ruşine mie, ca vicepreşedinte demisionat, de situaţia actualei conduceri. Am avut dreptate in cele mai negre preziceri ale mele, deşi aş fi vrut să fie distopii fanteziste", spune Dăncu.

El apreciază că trebuie redeschisă competiţia in organizaţiile locale şi continuată descentralizarea "care in ultimele luni a fost sufocată de căţiva şmecheri din conducere".

Vasile Dăncu avertizează că, dacă "nimic din toate acestea nu se va intămpla, atunci preşedinţia şi legitimitatea actualei echipe se vor pune in discuţie".

Intrebat dacă l-ar susţine in continuare pe Geoană la conducerea PSD, Dăncu a spus: "Mircea Geoană nu este prostănac, inţelege sigur ce are de făcut. N-o să inţeleg niciodată de ce face tot ceea ce il fragilizează, pe el şi partidul, de ce nu grăbeşte reforma şi schimbarea oamenilor. Cănd mereu ii aduci pe duşmani la masa ta, iţi pierzi prietenii. Cănd il ridici de jos pe adversarul invins şi il ştergi de praf sau il consolezi, eşti perceput ca fiind unul de la Crucea Roşie, in nici un caz un mare invingător!".
Â

Oprescu: "Dăncu a avut o copilărie nefericită şi o maturitate nesimţită"

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declaratcă Vasile Dăncu a avut o copilărie nefericită şi o maturitate nesimţită, ceea ce ar explica afirmaţiile acestuia despre eliminarea din PSD a „javrelor bătrăne" pentru care partidul e doar o „cărpă de şters pe picioare".

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd