x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim Tudor îi cere lui Ponta expulzarea ambasadorului Ungariei

Vadim Tudor îi cere lui Ponta expulzarea ambasadorului Ungariei

07 Feb 2013   •   19:52
Vadim Tudor îi cere lui Ponta expulzarea ambasadorului Ungariei
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, i-a solicitat premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, să acţioneze de urgenţă pentru ca ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Füzes, să fie declarat "persona non grata şi să fie expulzat din România", informează agerpres.ro.

Preşedintele PRM susţine în scrisoarea către premier, dată publicităţii joi seară, că ambasadorul ungar, prin "declaraţiile absolut scandaloase făcute de la posturile de televiziune România TV şi Realitatea TV, în ziua de 6 februarie, a încălcat grav Statutul Corpului Diplomatic şi Convenţia de la Viena, din 18 aprilie 1961, cu privire la relaţiile diplomatice".

Vadim Tudor apreciază declaraţiile ambasadorului Ungariei la Bucureşti ca "extrem de periculoase şi fără precedent în Europa".

"În mod inadmisibil pentru un diplomat, acest provocator a afirmat că 'susţine autonomia teritorială' pe criterii etnice în România; consideră că din Constituţia României trebuie eliminat 'Statul Naţional'; apreciază că 'România trebuie să fie un Stat multinaţional'; arborarea aşa-zisului steag secuiesc este un gest normal etc.", afirmă europarlamentarul.

În aceeaşi scrisoare adresată premierului Victor Ponta, liderul PRM afirmă: "Românii din ţară şi din străinătate aşteaptă să le daţi satisfacţie, inclusiv prin înlăturarea tuturor drapelelor Ungariei şi ale pretinsului Ţinut Secuiesc din instituţiile publice din România. Nu acceptaţi nici o formă de ameninţare sau şantaj!" 

×