x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valentin Zaschievici: Sub umbrela imunităţii / Un traficant în Parlamentul României

Valentin Zaschievici: Sub umbrela imunităţii / Un traficant în Parlamentul României

de Valentin Zaschievici    |    18 Dec 2008   •   00:00

Cât pe-aci să avem ministru de interne pe Cătălin Voicu, generalul SPP răspopit şi convertit la cultul zeului Mercur (cunoscătorii de mitologie ştiu că Hermes-Mercur era zeul protector al hoţilor şi parşivilor).



Ieri am postat pe ediţia electronică, www.jurnalul.ro câteva informaţii despre legăturile interlope ale personajului. Anumiţi cititori au găsit de cuviinţă că am schiţat un portret prea sumar al personajului propulsat spre vârful politicii de Hrebenciuc şi Vanghelie. Drept pentru care am intrat în posesia unor informaţii ceva mai concrete. Mai ţineţi minte scandalul poliţiştilor corupţi de la Giurgiu din 2005? DNA a reţinut pentru luare de mită nişte poliţişti de frontieră, Dumitru Safta şi Ion Marius Ştefan. Cine îl informa pe Emil Gabriel Vucă, fost prim-procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Giurgiu, despre mersul anchetei? Cătălin Voicu, acest Fane Căpăţână de la PSD. De ce îl informa pe procuror? Pentru că procurorul însuşi făcea obiectul anchetei, iar poliţiştii arestaţi dădeau declaraţii care-l incriminau. În plus, Voicu, deputat la vremea aceea, îl ţinea pe Vucă la curent cu faptul că DNA obţinuse autorizare de interceptare a convorbirilor sale, dar şi ale altor procurori suspectaţi de fapte de corupţie, Radu Rădulescu şi Aurelian Filip. Aşadar, peştele din Parlament, care nu a deschis gura decât atunci când a rostit jurământul, se îndeletnicea cu samsarlâc de informaţii între "organe”.

Doi ani mai târziu, Voicu făcea samsarlâc cu informaţii la nivel mult mai înalt. Şi nu numai cu informaţii. Pentru că, prin trafic de influenţă asupra a doi membri CSM (noi îi ştim precum şi ei ştiu că îi ştim), a obţinut la 3 mai 2007 revocarea prim procurorului parchetului Gorj Emil Moţa şi înlocuirea sa cu interimarul Gheorghe Focşan (procuror apropiat mediului interlop local, care îi promisese că îl scapă de dosarele penale pe negustorul de proastă faimă Radu Dan Floarea, partener îndatorat al deputatului SPP-ist). Tot în mai 2007 a obţinut menţinerea în funcţie a şefului IJP Gorj, comisarul şef Constantin Nicolescu, în acelaşi scop: să îşi scape amicul şi sponsorul de dosare penale. Traficantul tot traficant rămâne, chiar dacă e de influenţă şi nu de arme.

Având în vedere cele de mai sus şi altele asemenea, pe care o să vi le istorisesc, am o singură concluzie să v-o spun: mai dă-o-n mă-sa de imunitate parlamentară!

×
Subiecte în articol: politic