x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Steriu a fost ales ca preşedinte al UNPR la Conferinţa Naţională a partidului

Valeriu Steriu a fost ales ca preşedinte al UNPR la Conferinţa Naţională a partidului

26 Mar 2016   •   15:55
Valeriu Steriu a fost ales ca preşedinte al UNPR la Conferinţa Naţională a partidului

Deputatul Valeriu Steriu a fost ales, sâmbătă, la Conferinţa Naţională a UNPR, preşedinte al partidului, el obţinând 339 de voturi din partea delegaţilor prezenţi.

Valeriu Steriu a fost desemnat preşedintele UNPR cu 339 de voturi din cele 370 exprimate de către delegaţii la Conferinţa Naţională. 

Pe locul doi s-a clasat senatorul Iulian Cristache ce a avut doar 22 de voturi de susţine, în timp ce senatorul Ioan Iovescu a obţinut doar 5 voturi.

După anunţarea rezultatelor, noul preşedinte i-a omagiat pe predecesorii săi în această funcţie. ”Ziua de 3 martie a fost tristă, când şi-a dat demisia Gabriel Oprea. Îl aşteptăm în partid”, a spus Steriu.

El a vorbit şi despre cel care a asigurat interimatul după demisia lui Oprea, Neculai Onţanu, care a fost arestat vineri fiind urmărit penal într-un dosar de corupţie. ”În ultimele săptămâni m-am apropiat mult de Neculai Onţanu, un om deosebit care a clădit o organizaţie puternică”, a afirmat Steriu.

Totodată, noul lider al Uniunii a ţinut să transmită un mesaj de încredere în perspectivele electorale ale UNPR. ”Partidul merge mai departe cu oameni curaţi şi frumoşi. Vom fi surpriza la alegerile locale!”, a conchis Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu s-a născut în 1965 şi este de profesie agronom. În 2001-2004, a fost secretar de stat pentru integrare europeană şi relaţii internaţionale în Ministerul Agriculturii. În 2008 a fost ales ca deputat PSD, iar în 2012 a obţinut un nou mandat din partea UNPR.

După ce şi-a dat demisia din fruntea UNPR, pe 3 martie, Gabriel Oprea a precizat că îşi doreşte ca cel care îl va înlocui la şefia partidului să fie Valeriu Steriu.

×