x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea: Monica Macovei minte în numele PDL. USL a propus reducerea numărului de parlamentari

Valeriu Zgonea: Monica Macovei minte în numele PDL. USL a propus reducerea numărului de parlamentari

23 Mai 2012   •   12:05
Valeriu Zgonea: Monica Macovei minte în numele PDL. USL a propus reducerea numărului de parlamentari

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea considera inacceptabila dezinformarea folosita de Monica Macovei ca argument impotriva votului uninominal majoritar intr-un singur tur.

"Monica Macovei minte in numele PDL, vorbind despre faptul ca USL nu a propus reducerea numarului de parlamentari. Am propus reducerea numarului de parlamentari acum aproape un an, iar PDL a refuzat sa sustina acest proiect. De ce? Pentru ca PDL nu vrea reducerea numarului de parlamentari, nu vrea vot uninominal, vrea, in schimb, orice sistem care le poate permite sa se ascunda de confruntarea cu romanii de care si-au batut joc in ultimii ani", a declarat Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat de presa, citat de Agerpres.

"Monica Macovei este omul pentru care folosirea dublei masuri a ajuns la rang de arta. Nu spune niciun cuvant despre faptul ca ai ei colegi de partid s-au dezis de votul uninominal si de reducerea numarului de parlamentari, nu spune nimic despre deciziile Justitiei care ii avantajeaza partidul din care face parte, in general nu spune mare lucru din cele care ar putea sa ii afecteze traiul linistit", a mai spus Zgonea.

Europarlamentarul Monica Macovei, vicepresedinte al PDL, a afirmat, astazi, intr-o postare pe blog, ca prin legea electorala care propune votul majoritar intr-un tur de scrutin si eliminarea pragului electoral, USL calca in picioare vointa electoratului exprimata prin referendumul din 2009. Atunci, s-a dat un vot majoritar pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si Parlament unicameral.

"S-a votat legea electorala care propune votul majoritar intr-un singur tur de scrutin si eliminarea pragului electoral. Despre avantaje si dezavantaje deja se discuta public, iar societatea civila s-a exprimat majoritar impotriva. Dincolo de acestea, insa, USL calca in picioare vointa electoratului exprimata prin referendumul din 2009, cand peste 7,7 milioane de romani au optat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, iar peste 6,7 milioane au vrut Parlament unicameral. Cand era in opozitie, USL se lauda ca are un proiect legislativ de reducere a numarului de parlamentari. Azi a avut sansa de a arata public macar o farama de onestitate. A ratat-o si ne-a confirmat cursul guvernarii USL: minciuna", a afirmat europarlamentarul PDL.

Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal majoritar intr-un tur a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor.

×