x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Zgonea (PSD): Este inacceptabil că un preşedinte suspendat proferează ameninţări cu puşcăria

Valeriu Zgonea (PSD): Este inacceptabil că un preşedinte suspendat proferează ameninţări cu puşcăria

de Agerpres    |    03 Aug 2012   •   14:29
Valeriu Zgonea (PSD): Este inacceptabil că un preşedinte suspendat proferează ameninţări cu puşcăria

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, considera inacceptabila amenintarea proferata de presedintele suspendat Traian Basescu la adresa primarilor si functionarilor din Ministerul Administratiei si Internelor si ii cere acestuia sa nu mai faca presiuni asupra institutiilor si oamenilor.

"Este inacceptabil ca un presedinte suspendat, un om care a ocupat cea mai inalta functie in stat, profereaza amenintari cu puscaria in direct la televizor. Este o forma de presiune fara precedent asupra oamenilor din aceste institutii si fac apel la Traian Basescu sa ii lase in pace pe acesti oameni. Acest tip de abordare nu are nicio legatura cu valorile democratice si cu valorile Uniunii Europene, ci exprima o gandire medievala, exprima brutalitate si dispret fata de reguli. Nici macar dictatorii moderni nu profereaza amenintari atat de directe", sustine Valeriu Zgonea, intr-un comunicat.

El ii solicita presedintelui suspendat sa nu mai faca presiuni asupra institutiilor si a oamenilor, ci sa astepte clarificarea situatiei si decizia finala a Curtii Constitutionale in cazul in care nu vrea "sa arate o urma de ratiune si sa demisioneze" in urma optiunii exprimate categoric de cei care au participat la referendumul din 29 iulie.

Presedintele suspendat Traian Basescu i-a indemnat la corectitudine, vineri, pe primarii care trebuie sa actualizeze listele electorale si i-a atentionat "sa nu intre intr-un joc din care iesirea sa nu fie decat intr-o celula".

"Presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale nu face decat sa-i puna in situatia de infractori, pentru ca ei au comunicat listele electorale anterioare, iar falsurile facute initial, care eventual ar fi indreptate acum, sau falsurile care se fac acum si nu corespund cu ce au dat pentru referendumul din 29 nu fac decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori", a sustinut Traian Basescu, intr-o declaratie de presa la sediul sau campanie.

×