x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varujan Vosganian pe blogul personal: Nemulţumiţii din USL vor candida pe listele PP-DD, cu permisiunea de a reveni după alegeri

Varujan Vosganian pe blogul personal: Nemulţumiţii din USL vor candida pe listele PP-DD, cu permisiunea de a reveni după alegeri

10 Oct 2012   •   18:13
Varujan Vosganian pe blogul personal: Nemulţumiţii din USL vor candida pe listele PP-DD, cu permisiunea de a reveni după alegeri
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian susţine pe blogul personal că nemulţumiţii din USL care nu se vor regăsi pe liste vor părăsi USL pentru a candida pe listele PPDD, cu înţelegerea "discretă" de a reveni după alegeri. Liberalul crede că o astfel de "manevră" este sinucigaşă pentru USL.

"Fatalmente, USL nu are, într-un colegiu, decât un candidat. Partidele din USL sunt, ca în orice alianţă, mai multe. În multe situaţii, atât penelistul, cât şi pesedistul au năzuit la candidatură. Başca unele locuri unde penelistul sau pesedistul traseist a refăcut traseul în sens invers şi filialele s-au trezit cu parlamentarul pe cap, în postură de proaspăt candidat, iar cei care au rămas pe loc, rezistând cu osârdie guvernării pedeliste, se văd acum trimişi la vestiar. Şi atunci pretendentul păgubit (sau păgubos) candidează, totuşi, dar pe listele PP-DD, cu înţelegerea discretă că, după alegeri se va reîntoarce", explică Varujan Vosganian, pe blogul personal, detaliind astfel situaţia nemulţumiţilor din USL care nu se regăsesc pe lista de candidaturi.

El arată că o astfel de "manevră" este una sinucigaşă pentru USL, arătând că fiecare "dedublare" reduce şansele USL de a câştiga alegerile şi că, dacă Uniunea nu ia "din prima" 50% plus unu, înţelegerile "pe sub masă" din filiale se vor fi făcut degeaba.

"Cât de sinucigaşă este această manevră nici nu mai e nevoie să spun. Fiecare dedublare reduce şansele USL de a câştiga alegerile. Realitatea politică arată că USL nu are adversar în sfera politicii şi că va câştiga alegerile. Problema e cu ce scor. Şi în această privinţă singurul adversar al USL este USL însăşi. Dacă USL nu ia din prima 50%, degeaba fac filialele înţelegeri pe sub masă cu candidaţi-fantomă, căci la masă vor sta alţii", crede Vosganian.

"De aceea, cred că atât PNL cât şi PSD trebuie să-şi promită unul altuia şi să declare public că nu vor primi în rândurile lor parlamentari de acest fel care pleacă acum pentru a candida la PP-DD, cu gândul şiret şi, adesea, reciproc, de a se reîntoarce după alegeri", a arătat Vosganian soluţia la această "stratagemă".

El explică faptul că, în condiţiile în care este foarte dificil pentru un independent să intre în Parlament, nemulţumiţii din USL care nu se vor regăsi pe liste vor trebui să-şi caute un partid care să-i susţină, iar un astfel de vehicul electoral ar fi PPDD şi subliniază că "cei mai periculoşi transfugi" nu sunt cei care pleacă supăraţi din USL, ci aceia care vor pleca "cu voie de la primărie".

×