x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu ambasadorul SUA pentru libertatea religioasă internaţională

Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu ambasadorul SUA pentru libertatea religioasă internaţională

11 Mai 2019   •   13:05
Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu ambasadorul SUA pentru libertatea religioasă internaţională

Vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, sâmbătă, o întrevedere cu ambasadorul SUA pentru libertatea religioasă internaţională, Sam Brownback, "context în care a fost remarcat exemplul pozitiv, de toleranţă şi cooperare oferit de poporul român, cultele şi autorităţile din România".

"Am avut o întrevedere foarte bună astăzi (n.red. sâmbătă) cu E.S. domnul Sam Brownback, ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internaţională, aflat în vizită în România. Cu acest prilej am reiterat angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi al Guvernului PSD-ALDE pentru aprofundarea tuturor dimensiunilor Parteneriatului Strategic dintre România-SUA, evidenţiind disponibilitatea şi interesul pentru consolidarea cooperării în materie de promovare internaţională şi regională a libertăţilor religioase, indiferent de etnie şi de confesiune", relatează vicepremierul Birchall, într-un mesaj postat pe pagina sa de Internet.

Potrivit acesteia, în discuţie a fost amintită şi vizita Papei Francisc.

"Totodată, împreună cu domnul ambasador am făcut o trecere în revistă a principalelor aspecte de actualitate privind situaţia libertăţii religioase în lume, context în care a fost remarcat exemplul pozitiv, de toleranţă şi cooperare oferit de poporul român, cultele şi autorităţile din România. Am subliniat faptul că România se evidenţiază în regiune ca un exemplu de toleranţă etnică şi religioasă, vizita Papei Francisc la Bucureşti, al doilea Papă care vine în ţara noastră, susţinând asemănarea României cu Grădina Maicii Domnului", mai afirmă Ana Birchall, în relatarea întrevederii cu ambasadorul SUA.

AGERPRES

×