x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: "2013 nu va veni cu lapte şi miere. Lăsăm demagogia pentru cei cu care ne vom bate la alegeri"

Victor Ponta: "2013 nu va veni cu lapte şi miere. Lăsăm demagogia pentru cei cu care ne vom bate la alegeri"

08 Noi 2012   •   17:42
Victor Ponta: "2013 nu va veni cu lapte şi miere. Lăsăm demagogia pentru cei cu care ne vom bate la alegeri"
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a prezentat joi, la Palatul Parlamentului, obiectivele programului de guvernare pentru următorii ani. Iată principalele idei ale discursului: 

"La mitingul de pe Arena Naţională am arătat forţa noastră politică. Am demonstrat în 6 luni că putem guverna altfel această ţară. Cel mai important este să prezentăm viziunea noastră pentru următorii ani.

Trebuie să dovedim că putem avea un parcurs pe termen lung, în favoarea cetăţenilor, pe care îi chemăm alături de noi, pe 9 decembrie. Vom arăta în continuare ce este încă rău în conducerea ţării.

Nu cred că trebuie să vorbesc despre câte cute am pe frunte sau cât păr alb am. Nu cred că interesează pe nimeni.

În aceste 6 luni am învăţat foarte mult, dar important este că am reuşit să ne ţinem de cuvânt.

Avem patru direcţii strategice pentru dezvoltarea României în următorii patru ani: agricultura, energia, reindustrializarea ţării şi infrastructura.

Aceste direcţii pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care pot face România cu adevărat puternică.

Nu vreau să am nici conflicte, dar nici nu aş vrea să coabitez cu preşedintele Traian Băsescu. Vreau să ne diferenţiem de cei care au fost daţi jos. Nu va veni 2013 cu lapte şi miere. Lăsăm populismul şi demagogia pentru cei cu care ne vom bate pe 9 decembrie.

Îmi doresc să nu ratăm oportunităţile. Criza alimentară şi cea a resurselor, care sperie omenirea, pot fi întoarse în favoarea noastră. Vorbim de proiecte concrete, cum ar fi rambursarea a 15 procente direct către producătorii agricoli.

×
Subiecte în articol: guvernare Victor Ponta discurs