x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi Antonescu, la un pas de moarte într-o călătorie cu avionul

Ponta şi Antonescu, la un pas de moarte într-o călătorie cu avionul

22 Feb 2013   •   19:20
Ponta şi Antonescu, la un pas de moarte într-o călătorie cu avionul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Victor Ponta şi Crin Antonescu au vorbit, în timpul congresului PNL de azi, despre o călătorie cu avionul pe care au făcut-o împreună, în ţară, când motorul s-a oprit temporar, informează agerpres.ro. 

"Când o să ne scriem memoriile amândoi, o să aflaţi cum am reuşit, într-o discuţie de 5 minute, să salvăm lucruri extrem de importante, cum am mers împreună cu un avion căruia i s-a oprit motorul în zbor la un moment dat, cum am ţinut discursuri împreună în sate, unde oamenii nici nu ştiau cine e Crin Antonescu şi cine e Victor Ponta, cum într-o seară ne plimbam prin grădina de la Cotroceni şi ne gândeam cum să facem cu viitorul acestei ţări", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că relaţia sa cu Antonescu nu poate fi influenţată, chiar dacă există "cohorte de Iago" care vorbesc de trădare de ambele părţi.

"Am făcut şi băi de mulţime împreună, am fost şi linşaţi mediatic împreună, aşa încât îl consider şi l-am considerat în toţi aceşti ani pe Crin nu doar un prieten, un camarad de război şi îmi exprim încă o dată încrederea că şi în vremuri de pace o să rezistăm la cohortele de Iago care vin şi ne spun de fiecare dată, unii la Kiseleff, cum o să mă trădeze Crin, alţii în Aviatorilor cum o să-l trădez eu pe Crin Antonescu", a spus Ponta în discursul său din timpul congresului.

Incidentul din avion a fost menţionat şi de Crin Antonescu, după terminarea congresului.

"Da, s-a oprit (motorul n.r.). Dar nu vreau să mai dau detalii pentru că îmi dau seama cât s-ar putea necăji unii făcând istorie contrafactuală. Adică, s-or gândi unii, dacă se oprea de tot, totuşi ce bine era! Nu? Aşa este", a spus Antonescu.

Liberalul a adăugat că soluţia Uniunii Social Liberale a fost mai uşor acceptată de alegători, decât de politicienii din ambele partide.

"Am călătorit foarte mult în ţară înainte ca domnia sa să devină premier şi încă o perioadă după pentru a putea construi acest USL. La oameni nu era dificil, la oamenii din afara partidelor, la alegători. Erau oameni care aşteptau soluţia. La partidele noastre (a fost greu n.r.), la militanţi, la soldaţii noştri care de 20 de ani se băteau între ei. Evident că a fost un efort pe care trebuia să-l facem şi l-am făcut în principal amândoi în apă, în aer şi pe uscat", a spus Crin Antonescu

×
Subiecte în articol: congres pnl crin antonescu Victor Ponta USL