x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, despre impozitarea progresivă: O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică și având în vedere gravele inegalități sociale

Victor Ponta, despre impozitarea progresivă: O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică și având în vedere gravele inegalități sociale

30 Iun 2020   •   10:49
Victor Ponta, despre impozitarea progresivă: O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică și având în vedere gravele inegalități sociale

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că introducerea principiului impozitării progresive este o schimbare necesară după 15 ani de cotă unică.

„Pro România a susţinut încă de la înfiinţare principiul impozitării progresive (operaţiunile financiar - bancare, capitalurile, proprietăţile suplimentare, salariile şi pensiile foarte mari, activităţile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie şi cu stimularea producţiei interne! Un sistem modern care se aplică în toate ţările occidentale şi dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică şi având în vedere gravele inegalităţi sociale şi economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi!”, a scris președintele Pro România.

De asemenea, Ponta scrie că Ludovic Orban și PNL „se agață de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogați și privilegiați, care sunt sponsorii lor actuali”.

„Ludovic Orban şi PNL/PDL se agaţă de cota unică (introdusă de Călin Popescu-Tăriceanu în 2005) pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti, pentru a pune sarcina crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri mici şi medii! Orban&Co susţin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca 'stăpânii' PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor", a mai scris Victor Ponta.

Acesta a mai susținut că „fără o impozitare progresivă, România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătății și educației și pentru sistemul social”.

ProRomania a sustinut inca de la infiintare principiul impozitarii progresive ( operatiunile financiar - bancare,...

Publicată de Victor Ponta pe Luni, 29 iunie 2020

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL apără cota unică și că nu renunță sub nicio formă la aceasta.

„PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România şi nu renunţăm sub nicio formă la cota unică", a afirmat șeful Executivului.

De asemenea, tot luni, vicepremierul Raluca Turcan a transmis, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că „PNL va apăra cu toată forța cota unică de impozitare”.

PNL va apăra cu toată forța cota unică de impozitare! Cota unică valorizează munca și sprijină interesele angajaților...

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 29 iunie 2020

 

×