x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta explică plecarea de la CSAT : Băsescu dorea crearea unui mega-minister de Externe al Preşedinţiei

Victor Ponta explică plecarea de la CSAT : Băsescu dorea crearea unui mega-minister de Externe al Preşedinţiei

27 Sep 2012   •   19:32
Victor Ponta explică plecarea de la CSAT : Băsescu dorea crearea unui mega-minister de Externe al Preşedinţiei

Premierul Victor Ponta a declarat la Romania TV ca unul dintre punctele propuse pe ordinea de zi a CSAT, cu care nu a fost de acord, prevedea crearea unui "mega-minister" in cadrul Administratiei prezidentiale care "sa coordoneze MAE, Ministerul Afacerilor Europene, SRR si TVR dar si RA-APPS".

"In primul rand, in ceea ce figura la primul punct la strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei, repet materialul l-am primi ieri si ieri m-am sfatuit cu ceilalti ministri, cu domnul Aurescu, pentru ca domnul Corlatean este la New York, se propunea ca in cadrul Administratiei prezidentiale sa se formeze un oficiu separat pentru diplomatie, relatii consulare, diplomatice care intr-un fel sa coordoneze MAE, Afacerile Europene, ba chiar Radioul, TVR-ul. E o chestiune care nu exista in Constitutie, nu intra in atributiile Administratiei prezidentiale si ar fi dublat in mod clar atributiile MAE, lucru cu care nu am fost de acord de la inceput si presedintele nici nu a mai discutat acest subiect. Se dorea un supra-minister de externe. Se dorea un fel de mega minister care sa gestioneze tot ce se intampla in afara tarii, lucru cu care niciun membru al guvernului si eu ca prim ministru nu puteam sa fiu de acord", a explicat Ponta.

El a spus ca scopul propunerii presedintelui ar fi fost de a "reface imaginea Romaniei", imagine pe care, potrivit premierului, "tot presedintele Traian Basescu si oamenii acestuia au stricat-o".

×