x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Îmi doresc foarte mult o decizie a Curţii, indiferent care ar fi aceasta

Victor Ponta: Îmi doresc foarte mult o decizie a Curţii, indiferent care ar fi aceasta

20 Aug 2012   •   19:58
Victor Ponta: Îmi doresc foarte mult o decizie a Curţii, indiferent care ar fi aceasta

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Realitatea TV, ca isi doreste foarte mult ca, marti, Curtea Constitutionala sa ia o decizie, orice amanare fiind echivalenta cu prelungirea instabilitatii politice.

"Imi doresc foarte mult, vorbesc ca prim-ministru acum, ca maine sa se ia o decizie, oricum va fi, alba, neagra, validare, invalidare, dar maine sa se ia decizia, pentru ca orice prelungire inseamna de fapt o prelungire a instabilitatii", a declarat Ponta.

Premierul spune ca este necesar ca judecatorii CC sa ia decizia cu sase voturi la trei, si nu cu cinci la patru, asa cum se vehiculeaza.

"Legea Curtii Constitutionale prevede foarte clar ca in cazul referendumului se ia cu sase la trei, cu cvorum. E un fel de ironie, chestia asta ca toata problema in Romania acum se leaga de cvorumul de 50% si iata ca s-a ajuns la cvorum si la Curtea Constitutionala. Ma gandesc ca daca se cere romanilor cand decid asupra soartei presedintelui sa respecte cvorumul, cu atat mai mult Curtea Constitutionala, care are prevazut expres in lege sase la trei, va respecta acel cvorum, in orice decizie, fie de validare, fie de invalidare, pentru ca altfel suntem intr-o criza generala daca Curtea Constitutionala isi incalca propria-i lege. Eu sunt convins ca nu se va intampla acest lucru", a mai spus Ponta.

×