x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: ”În perioada imediat următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”

Victor Ponta: ”În perioada imediat următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”

09 Dec 2012   •   21:43
Victor Ponta: ”În perioada imediat următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Premierul Victor Ponta a mulțumit tuturor alegătorilor care au venit azi la vot, afirmând că speră ca de azi înainte criza politică să se stingă, lansând însă și un mesaj către cei care ”au stat la baza unui an pierdut pentru România”, și anume că ”cine va ridica sabia, de sabie va muri”.

Iată mai jos discursul întreg al premierului:

”Mulțumesc tuturor românilor care și-au exprimat opțiunea politică. Le mulțumesc în special celor care au avut încredere în USL și au votat cu gândul la viitor și nu la trecut.

Sunt la Târgu Jiu pentru că vreau să le mulțumesc colegilor mei de aici, oamenilor care au venit în număr uriaș la vot. Peste două treimi m-au votat și au dovedit că demagogia, campania murdară nu dau roade. Am vrut, prin prezența mea aici, să le mulțumesc celor care m-au susținut în mod direct. Îl salut și pe senatorul și viitorul președinte al Senatului și al României, Crin Antonescu.

Am câștigat o bătălie importantă, dar, după cele câteva momente de bucurie, de mâine ne apucăm iar de treabă.

Din toate rapoartele pe care le-am primit ca șef al Guvernului, aceste alegeri au fost organizate foarte bine. Le mulțumesc tuturor prefecților, polițiștilor care au făcut acest lucru posibil. A fost un număr foarte redus de reclamații. Trebuie să încheiem rapid, dar fără niciun punct neclarificat procedura alegerilor.

Voința exprimată de electorat este mai limpede ca întotdeauna. Am obținut o majoritate clară în parlament, acceptată și de adversarii noștri, care vor fi în opoziție și îmi asum să tratez cu respect cu opoziția, așa cum noi n-am fost tratați când eram în opoziție. Conservatorii, liberalii, progresișii fac parte din USL, mă bazez pe ei pentru ceea ce avem de făcut în următorii patru ani.

Vorbesc în numele USL când spun că dorința noastră este de a considera că această zi a pus capăt unui răzoi civil, război politic care a distrus vieți, speranțe. Vreau să le transmit tuturor actorilor politici, începând cu președintele țării, cu noii parlamentari, cu cei care fac parte din noul guvern, că România are nevoie de o perioadă de pace.

În perioada imediat următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri. Sper ca acest mesaj să fie înțeles de toți cei care au stat la baza acestui an pierdut pentru România.

Avem misiunea ca până la sfârșitul anului să formăm un guvern pentru toți românii, pentru cei care au votat USL, pentru cei care au votat alte formațiuni, pentru cei care n-au votat. Înțelegem dezamăgirea celor care au stat acasă sau care au considerat că nu există un candidat demn de încrederea lor.

Este un an în care rațiunea trebuie să înlocuiască ura.

Am vorbit cu domnul Antonescu, cu domnul Constantin le-am confirmat că ceea ce am decis în cadrul congreselor noastre rămâne indiscutabil varianta pe care USL o susține. Îmi asum responsabilotatea de a conduce guvernul USL. 

Vă mai spun o noutate. În urmă cu câteva minute am vorbit la telefon cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, care mi-a confirmat faptul că UDMR este dispusă să susțină o majoritate parlamentară care să facă reforme importantă în anii care vin.

Orientarea României nu poate fi decât una pro-europeană, pro-atlantică, am obținut aceste lucruri prin sacrificii importante. Toate angajamentele Româiei trebuie respectate. Singurul lucru în plus pe care mi-l doresc este ca România să fie un membru activ al familiei europene, care să conteze. Trebuie să ne apucăm de treabă pentru a aduce României locuri de muncă, stabilitate fiscală, solidaritate și justiție socială.

Și bineînțeles, revizuirea Constituției ca să putem avea o adevărată reformă a administrației românești, să evităm pe viitor conflicte constituționale, iar voința românilor să poată fi respectată în continuare”. 

×