x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: ”Mariana Rarinca este o victimă. Eu nu vreau să mă plâng, nu mă simt victimă”

Victor Ponta: ”Mariana Rarinca este o victimă. Eu nu vreau să mă plâng, nu mă simt victimă”

09 Iun 2015   •   21:51
Victor Ponta: ”Mariana Rarinca este o victimă. Eu nu vreau să mă plâng, nu mă simt victimă”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul României, Victor Ponta, a explicat, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei" că are senzaţia că România s-a întors în timp cu câţiva ani.

 
Acum e marţi şi parcă ne-am întors câţiva ani buni înapoi, pentru că văd următoarele lucruri pe care eu le-am considerat groaznice. Ne-am întors în timp. Am sesizat trei lucruri: 
 
- văd că iarăşi bătălia politică, altfel normală, a revenit la momentul dosarelor. Cine face un dosar? Şi vineri mi-a venit mie rândul. 
- nu am fost şi nu sunt acuzat că mi-am folosit funcţia de premier, ci că acum şapte-opt ani, ca avocat, am avut un contract cu un alt avocat 
- văd PNL-ul actual, cu aceeaşi răutate ca PDL-ul. Ei ar trebui cercetaţi pentru sutele de milioane furate. 
 
Totuşi, Ponta a explicat că nu vrea să se plângă şi a adăugat că Mariana Rarinca este o victimă reală. A sistemului din România.
 
"Eu nu vreau să mă plâng. Eu m-am uitat la emisiune la dvs, am văzut o femeie singură care a stat şase luni în închisoare şi a fost achitată. Eu sunt un om puternic, am familie, am funcţie, am o susţinere, dânsa este o victimă, eu nu. Este o victimă. Un om care stă şase luni în arest şi este achitat definitiv este o victimă a sistemului public. Nu există dubii sau interpretări. 
 
De asemenea, Ponta a adăugat că opoziţia îi cere demisia, în condiţiile în care foarte puţini oameni din opoziţie ştiu ce se află în dosarul său.
 
"Eu nu spun că este un dosar politic - este o concluzie pe care o poate trage oricine. Voi prezenta toate probele, suntem toţi egali, dacă cineva a greşit, plăteşte. Problema este că acest dosar este folosit în bătălia politică. Pentru că cei de la PDL - PNL, domnul Orban a spus astăzi: "90% dintre noi nu am văzut ce e în acel dosar. Dar Ponta să îşi dea demisia." 

×
Subiecte în articol: victor ponta sinteza zilei