x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta pentru Wall Street Journal: Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă rapid la un verdict

Victor Ponta pentru Wall Street Journal: Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă rapid la un verdict

17 Aug 2012   •   16:30
Victor Ponta pentru Wall Street Journal: Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă rapid la un verdict

Premierul Victor Ponta indeamna Curtea Constitutionala sa ia rapid o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului, pentru a se depasi perioada de instabilitate politica care are efecte in plan economic.

"Pentru binele tarii, Curtea Constitutionala trebuie sa ajunga la un verdict", a declarat Victor Ponta intr-un interviu acordat Wall Street Journal.

"Acesta este cel mai prost moment pentru o criza politica, din punctul de vedere al situatiei economice si financiare din Europa", a spus Ponta.

"Daca se incheie criza politica, leul se va consolida, la fel si situatia macroeconomica a Romaniei. Perioada de instabilitate a durat prea mult", spune Ponta.

Premierul insista ca democratia din Romania nu este in pericol, promitand ca va respecta orice decizie a Curtii Constitutionale privind referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu: "Fie ca imi va placea sau nu aceasta decizie, nu exista alta cale decat sa respect verdictul si sa il aplic".

×