x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Pot coabita cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Se pare că Băsescu nu vrea să o facă

Victor Ponta: Pot coabita cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Se pare că Băsescu nu vrea să o facă

de Mediafax    |    15 Aug 2012   •   18:43
Victor Ponta: Pot coabita cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Se pare că Băsescu nu vrea să o facă

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, intrebat despre afirmatiile lui Crin Antonescu, ca el poate coabita, ca premier, cu orice presedinte care isi respecta atributiile constitutionale, precizand ca Traian Basescu nu si le-a respectat si pare ca nu vrea sa si le respecte.

"Eu am spus foarte clar ca eu pot sa coabitez si cu Basescu si cu orice presedinte cu conditia sa-si respecte atributiile constitutionale. Din pacate Traian Basescu nu si le-a respectat si se pare ca nici nu vrea sa si le respecte. Eu, ca prim-ministru, coabitez cu orice presedinte care isi respecta atributiile constitutionale. Din pacate, Traian Basescu nu si le-a respectat, de aia a si fost suspendat", a spus Ponta.

Presedintele interimar, Crin Antonescu a declarat ca nu este preocupat de modul in care premierul Victor Ponta si presedintele suspendat, Traian Basescu, pot coabita.

Solicitat sa comenteze declaratia premierului Victor Ponta, potrivit careia se poate coabita cu presedintele suspendat Traian Basescu, Antonescu a raspuns: "Nefiind nici premier si nici presedinte suspendat, nu sunt preocup de modul in care pot dansii pot coabita".

"E o intrebare care nu ma priveste si la care premierul a raspuns", a adaugat Antonescu.

Premierul Victor Ponta afirma, intr-un interviu acordat ziarului The Guardian, ca este dispus "sa coabiteze" cu presedintele Traian Basescu daca acesta va respecta rolul pe care i-l confera Constitutia, apreciind ca, dupa 20 de ani de "timp pierdut", criza politica din Romania se apropie de final.

Potrivit lui Victor Ponta, criza politica ce afecteaza Romania din mai se apropie de solutionare, punand capat la ceea ce el considera 20 de ani de "timp pierdut", de la revolutia care a condus la inlaturarea regimului comunist.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, intr-un interviu pentru "Vocea Rusiei", intrebat ce se va intampla cu Victor Ponta si Crin Antonescu daca el va reveni la Cotroceni, ca statul roman are mecanismul coabitarii si ca va trebui sa aiba loc aceasta coabitare.

×
Subiecte în articol: basescu Victor Ponta coabitare