x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta s-a întâlnit cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta

Victor Ponta s-a întâlnit cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta

21 Oct 2015   •   17:27
Victor Ponta s-a întâlnit cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta

Premierul Victor Ponta l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe Albrecht Freiherr von Boeselager, Mare Cancelar al Ordinului Suveran de Malta, context în care prim-ministrul şi-a exprimat aprecierea faţă de proiectele umanitare desfăşurate în România de acest ordin, în special prin intermediul Serviciului de Ajutor Maltez.

Premierul a exprimat disponibilitatea Guvernului de a sprijini dezvoltarea acestor programe, potrivit unui comunicat de presă al Biroului de presă al Executivului transmis AGERPRES.

De asemenea, a fost evidenţiată atenţia acordată de Ordinul Suveran de Malta proiectelor dedicate comunităţilor rome, în special proiecte de incluziune socială şi educaţie, acestea reprezentând o prioritate promovată de Guvernul României, potrivit comunicatului.

"Premierul Victor Ponta a evidenţiat contribuţia financiară şi logistică a României alocată pentru problematica migraţiei, precum şi preocupările Guvernului pentru consolidarea unor parteneriate cu organizaţii ale societăţii civile pentru a consolida această contribuţie", informează Guvernul.

În cadrul discuţiilor privind actualul context internaţional, Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta a subliniat că, în ultimul an, principalul domeniu de acţiune umanitară a vizat migraţia, precizează sursa citată.

Vizita pe care o efectuează în aceste zile la Bucureşti Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta este prima la acest nivel din ultimii 15 ani.

×