x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Voi rămâne candidatul USL la funcţia de premier. Nu cred că va fi demarată o nouă procedură de suspendare a preşedintelui

Victor Ponta: Voi rămâne candidatul USL la funcţia de premier. Nu cred că va fi demarată o nouă procedură de suspendare a preşedintelui

31 Oct 2012   •   23:32
Victor Ponta: Voi rămâne candidatul USL la funcţia de premier. Nu cred că va fi demarată o nouă procedură de suspendare a preşedintelui
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu crede că Uniunea Social Liberală va demara un nou proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi-a exprimat convingerea că şeful statului va numi, după legislativele din 9 noiembrie, un prim-ministru din partea USL, precizând că el va rămâne candidatul pentru acest post.

"Nu, nu cred că se va iniţia o nouă suspendare, pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat - şi aici vorbesc ca lider politic - să câştigăm alegerile parlamentare cu o majoritate clară, absolută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută a mandatelor din Parlament eu nu cred, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict, adică domnul Băsescu să nu recunoască votul şi să numească nu ştiu pe Blaga sau pe Neamţu prim-ministru. Cred că, fără mare plăcere, dar va numi premierul de la USL", a declarat Victor Ponta la România TV.

În legătură cu posibilitatea ca şeful statului să numească un premier de la USL, dar altul decât Victor Ponta, actualul şef al Guvernului s-a declarat convins că "nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni" ca să-i dea preşedintele această funcţie.

"Nu-i asta marea problemă că o să fie altcineva. Sigur că experienţa noastră cu domnul Traian Băsescu justifică neîncrederea. Pe de altă parte, eu nu am încredere în domnul Băsescu, dar am foarte mare încredere în partenerii mei din PSD, PNL şi din celelalte partide din USL. Această încercare de a ne despărţi există de când s-a format USL. Țineţi minte că ne-a chemat separat la consultări la Cotroceni şi de fiecare dată am mers împreună. Sunt absolut convins că, având pe 10 decembrie majoritatea absolută, nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni ca să-l pună domnul Băsescu...", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă ar renunţa la postul de premier doar ca USL să se menţină la guvernare, Ponta a afirmat că "important este proiectul politic".

"Întodeauna am considerat că nu se ţine totul într-un singur om şi că trebuie să fie Ponta sau Antonescu, important este proiectul nostru politic, dar conform statutului fiecăreia dintre partidele componente s-a votat cine este candidatul USL pentru funcţia de premier. Eu nu m-am emanat de undeva... Decizia personală a mea este - în măsura în care USL câştigă majoritatea absolută - de a fi în continuare candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru", a încheiat Ponta.

×