x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu, plecat in concediu illegal

Videanu, plecat in concediu illegal

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    28 Iul 2007   •   00:00
Videanu, plecat in concediu illegal
Sursa foto: MARIN RAICA/

Consilierii generali PC ai municipiului Bucureşti vor depune luni o sesizare la Prefectura Capitalei in legătură cu "abuzul" primarului general, care in acest moment se află "ilegal" in concediu, a anunţat ieri consilierul Octavian Petrovici, care a explicat că Adriean Videanu trebuia să ceară aprobarea CGMB pentru a-şi lua zile din concediul de anul trecut in anul acesta.

Consilierii PC acuză

Consilierii generali PC ai municipiului Bucureşti vor depune luni o sesizare la Prefectura Capitalei in legătură cu "abuzul" primarului general, care in acest moment se află "ilegal" in concediu, a anunţat ieri consilierul Octavian Petrovici, care a explicat că Adriean Videanu trebuia să ceară aprobarea CGMB pentru a-şi lua zile din concediul de anul trecut in anul acesta. "Conform Ordonanţei de Guvern 80/2003 care reglementează cadrul legal in care primarii, viceprimarii şi preşedinţii de consilii judeţene pot să-şi ia concediu, domnul Videanu putea să işi ia zile din concediul de anul trecut anul acesta in cazuri excepţionale şi cu aprobarea Consiliului General, pe care trebuia să-l anunţe in ultima şedinţă, şi totodată sa-l desemneze pe viceprimarul care urma să-i ţină locul", a arătat Petrovici. El a adăugat că Videanu nu a cerut această aprobare, prin urmare acum este "absent nemotivat" de la serviciu, ceea ce ar trebui să ducă fie la demisia, fie la demiterea sa. După ce vor depune sesizarea la Prefectura Capitalei, consilierii PC vor pune in discuţia Biroului Politic propunerea de a incepe străngerea de semnături pentru demiterea primarului general.

Â

ŞI VANGHELIE. PSD nu ar susţine suspendarea lui Videanu, a anunţat ieri preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. In plus, Vanghelie l-a acuzat pe Videanu că a dat mai multe tunuri imobiliare, profitănd de funcţie, şi a prezentat copii ale contractului de vănzare-cumpărare prin care Videanu in calitate de acţionar general la Marmosim a cumpărat la un preţ derizoriu de 4 dolari metrul pătrat şi in 12 rate terenul intreprinderii Vulcan. Totodată, Vanghelie l-a acuzat pe Videanu că este implicat in afacerile "Găştii Nordului", despre care Jurnalul Naţional a publicat o anchetă intr-un număr anterior. "Titlurile de proprietate au fost date pe bandă rulantă băieţilor deştepţi, caselor de avocatură ale prietenilor lui Videanu, care au cumpărat drepturile litigioase", a spus Vanghelie, sătul de "minciunile gogonate ale acestui maimuţoi opărit".

×
Subiecte în articol: politic videanu