x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Florin Cîțu: Dacă se menține și păstrăm această tendință descendentă, putem să deschidem școlile pe 8 februarie

VIDEO. Florin Cîțu: Dacă se menține și păstrăm această tendință descendentă, putem să deschidem școlile pe 8 februarie

06 Ian 2021   •   17:39
VIDEO. Florin Cîțu: Dacă se menține și păstrăm această tendință descendentă, putem să deschidem școlile pe 8 februarie
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a afirmat că școlile s-ar putea redeschide în 8 februarie, în cazul în care se menține un trend descendent al cazurilor de COVID-19.

„Am avut o discuție și cu domnul Kelemen Hunor, și cu domnul Dan Barna. Da, și eu vreau să fie redeschise școlile și restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu.

În ședința de Guvern de miercuri s-a adoptat Ordonanța de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie.

De asemenea, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii ar putea reveni la școala față în față începând cu al doilea semnestru. Decizia ar urma să fie luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

Totuși, acesta a precizat că totul depinde de evoluția cazurilor de COVID-19, cât și de modul în care decurge campania de vaccinare.  

×
Subiecte în articol: florin citu redeschidere scoli