x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: Termenul stabilit pentru finalizarea PNRR este orientativ

VIDEO. Klaus Iohannis: Termenul stabilit pentru finalizarea PNRR este orientativ

23 Apr 2021   •   10:46
VIDEO. Klaus Iohannis: Termenul stabilit pentru finalizarea PNRR este orientativ

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că termenul stabilit pentru finalizarea Planului Național de Reziliență și Redresare este orientativ, iar România va lucra la acest proiect până este „foarte bun”.

Deja, Comisia (Europeană) începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă, decât să le termine într-o anumită zi. Şi noi, da, vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie şi, mai important, implementat de noi. Am auzit şi eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu este nicio catastrofă. Prima formă de plan naţional a fost discutată cu Comisia, cu comisar, cu director general, cu directori. Fiecare şi-a făcut observaţiile. Ministrul de resort s-a întors în ţară cu observaţiile acestea, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuţii la Bruxelles, vom face ultimele corecturi şi planul va merge înainte. Deci, acest plan va fi lucrat până este foarte bun şi va fi implementat", a explicat Iohannis.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că România nu va primi fonduri europene prin PNRR pentru sistemul de irigații. De asemenea, acesta a precizat că ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia. Componenta de infrastructură este încă în analiză.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis PNRR