x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viktor Orban, critici la adresa UE pentru neacceptarea României în Schengen: „Decizia este greșită și trebuie corectată cât mai curând”

Viktor Orban, critici la adresa UE pentru neacceptarea României în Schengen: „Decizia este greșită și trebuie corectată cât mai curând”

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   11:18
Viktor Orban, critici la adresa UE pentru neacceptarea României în Schengen: „Decizia este greșită și trebuie corectată cât mai curând”

Premierul Viktor Orban a transmis sambată că Ungaria sprijină pe deplin aderarea României la spațiul Schengen, iar decizia la nivel UE de respingere a aderării este „una greșită” care trebuie corectată.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a sosit astăzi la București, după opt ani de la ultima vizită, pentru semnarea acordului pentru cablul electric submarin care leagă Asia Centrală de Europa, scrie Antena3CNN.

Chiar la începutul declarației făcute la Palatul Cotroceni, Viktor Orban a făcut referire la aderarea României la Spațiul Schengen, catalogând votul negativ al Austriei în acest sens ca fiind o "greșeală".

"Am venit la București după opt ani și văd dezvoltarea care a avut loc în acești ani. Aș vrea să felicit prietenii din România.

Această dezvoltare justifică parteneriatul și intrarea României în Schengen. Decizia noastră a fost greșită în cadrul UE și această decizie trebuie corectată.

România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să îmi asigur prietenii din România că pot conta în acest subiect pe țara noastră.", a declarat Viktor Orban.

Viktor Orban

×
Subiecte în articol: Viktor Orban schengen